Waarom doet me poes van 7 maanden dit ?

Als me kitten van 7 maanden bij me komt liggen en ik begin der te aaien dan gaat ze met der voorpootjes een soort van massage beweging maken en ze spint er dan ook bij en heel soms dan doet ze het ook als ik er niet aai wat kan dat betekenen dat met die voorpootjes en is het iets goed of niet goed dat wat ze doet.alvast bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is een gedrag dat heel veel katten in meer of mindere mate vertonen: Met deze bewegingen stimuleren hele jonge katten de melkproductie bij een moederpoes als ze drinken. Als ze ouder zijn dan kunnen ze, als ze zich op hun gemak voelen, dit uit nostalgische gevoelens nog steeds doen zonder werkelijk effect te verwachten. Vergelijk het met duimzuigen van al wat oudere kinderen als ze zich behaaglijk voelen.

Katten vinden het heerlijk om te doen. Ze doen het vaak voor ze lekker willen gaan slapen.

Helaas is dit een teken dat het kitten te vroeg bij de moederpoes is weggehaald. Als een kitten dit bij de tepels van de moederpoes doet dan worden de melkklieren gestimuleerd en laat moeder de melk lopen. Een kitten die drinkt bij de moeder heeft niet per definitie honger/dorst. Ze doen dit ook voor het vertrouwde, veilige en fijne gevoel. Een kitten die dit bij jou doet is dus iets te vroeg bij de moeder weggehaald. Katten in het "wild" blijven wel 1.5 jaar bij de moeder en drinken dan wel 6 maanden melk. (hoe oud was het kitten toen je haar kreeg?) Dit alles betekend trouwens niet dat de kitten ongezond is, of dat hij psychisch in de war is. De meeste kittens vertonen dit gedrag (omdat ze te vroeg bij moeder weggehaald worden) en deze groeien bijna allemaal op tot mooie poezen en katers zonder sociale problemen!

Dit is een handeling die kitten doet om de melkklieren / melkproduktie te stimuleren. Nou moet ik er wel bijzeggen dat niet alleen kittens dat doen. Onze poes van 15 doet het ook nog steeds. Misschien zit er ook wel een stukje genegenheid achter op die leeftijd.

Dit noemen ze ook wel melktrappelen of kneden. Hierdoor zie je dat veel katten het trappelen behouden uit hun kitten- tijd, omdat ze eigenlijk niet echt volwassen geworden zijn. Het is een uiting van genoegen, het gevoel zoals vroeger tijdens het melkdrinken bij de moederpoes. Mijn volwassen katten doen dit nog steeds.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100