Hoe vang je een muis?vallen gezet..gifkorrels gestrooid...niks helpt!Ik hoor ze wel knagen en piepen,terwijl ik alle etenswaar goed opgeborgen heb.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Niet vangen, maar door ultrasoon -voor muizen irritant- geluid verjagen Met deze SilvaTronic Muis en Rattenvrij kunt u volkomen veilig ongedierte verjagen. Dit apparaat zendt elektromagnetische impulsen uit, via de elektrische leiding in uw huis. Het werkt met hoogfrequente toon en is vrij van chemicaliën en storende geuren. Bovendien zijn er geen dode dieren meer die u moet opruimen. Er zijn 2 varianten verkrijgbaar met een verschillend werkingsgebied: 50 m2 en 200 m2. De SilvaTronic Muis en Rattenvrij werkt op 220V. Het apparaatje heeft een zomer- en een winterstand: ratten reageren in de zomer namelijk op een andere toonhoogte dan in de winter. Hiermee kunt u de tooninstelling juist afstemmen.

Werken muizenvallen niet? Je kan de oude doos en stok truc doen :P. Je pakt een doos en laat hem met een stok schuin houden. Daar doe je kaasjes onder en als er een muis is trek je de stok weg via een touwtje.. (het is een x gelukt bij m'n eigen konijn xD)

Ha, die Bertie; Zie het linkje in de bron voor een oude, beproefde methode.

zet een emmertje op de vloer, en doe er iets heel lekkers in, brood met pindakaas bijvoorbeeld. zet een plankje schuin tegen het emmertje op, zodat de muis erbij kan. goede kans dat hij morgen in de emmer zit.

Er is een soort lijm wat je op een kartonnetje kunt smeren en er dan wat macaronie of iets dergelijks over strooien. Ze plakken dan aan t kartonnetje vast. Erg diervriendelijk is het niet en ik geloof zelfs dat de lijm alleen op de markt te koop is, maar het werkt wel. Ik heb zelf drie weken geleden muizen in de keuken en het kan je tot waanzin drijven. Ook belangrijk is dat je de gaten dichtmaakt waardoor ze naar binnen komen, maar dan moet je wel weten waar dat is.

Eerts 14 dagen al het gif verwijderen en dan een kat leasen.

Neem een kat. Of leen er een van de buren. Ik woon dicht bij de duinen en onze buren hebben wel eens onze kater geleend omdat ze zo veel muizen hadden en ik had er geen. Maar onze kat jaagt ook op alles. Soms heeft hij een vogel te pakken, dan" speelt" hij weer met kikkers, zelfs voor vossen gaat hij niet uit de weg, want die lopen ook door de tuin. Een bezoekje van onze kat heeft ook bij onze buren de muizen verjaagd.

In mijn supermarkttijd gebruiken ze er bij ons van die lijmplanken voor, zeer doeltreffend, maar oh zo dieronvriendelijk. Is dus echt het aller aller laatste redmiddel, mits je het aankunt.

Het is mogelijk dat je de huisspitsmuis in huis hebt, dit is een insecteneter en eten dus geen gifkorrels. Hoe je deze wel moet vangen weet ik niet. Muizen hebben een hekel aan motteballen, misschien een oplossing.

Jaag hem onder de kast en zaag vervolgens de poten eraf.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100