Mijn kat is verkouden wat moet ik doen?

Mijn poes is al een paar dagen aan het niezen en haar neus zit bomvol snot. Ze vind het dan ook wat moeilijker om te ademhalen. Is hier een medicijn voor, of is het handiger om naar de dierenarts te gaan? Ik hoop hier iets meer van te weten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Naar de dierenarts, natuurlijk, ZELFS als er een medicijn voor is-want je kunt zelf onmogelijk de diagnose stellen. Katten zijn geen mensen, dus ze kunnen niet aangeven waar ze nog meer last van hebben of hoe ze zich voelen ; daarbij moet je puur op het gedrag afgaan, en aar kun je je best een keer vergissen. En er zijn meerdere aandoeningen waarbij een kat kan niezen, waarvan niesziekte niet te minste is. Uiteraard zou je daar standaard tegen moeten laten inenten, maar dat doet helaas niet iedereen. Daarmee is het diertje ook nog eens besmettelijk voor andere katten. Tenslotte kan een kat HEEL snel HEEL ziek worden, en dat kan een lange, kostbare weg worden (sprak ze uit ervaring). Als ze nog goed plast, poept, eet, drinkt , wast en reageert kun je dat gerust morgen doen, maar maakt ze nu al een zieke indruk, dan zou ik er geen gras meer over laten groeien en NU bellen. Morgenochtend zou ze er ineens heel anders aan toe kunnen zijn......

Misschien naar de huisarts??? Toegevoegd na 48 seconden: Ik bedoel dierenarts, haha.

Ik zou even naar de dierenarts gaan. Beterschap!

Je zou kunnen proberen de poes wat vitamine pilletjes te geven. Die zijn in de dierenwinkel en de supermarkt te koop en zien eruit en smaken ook als snoepjes. Je kunt hem er ook kattenmelk bij geven, daar sterkt die ook van aan. Dit krijg je in de supermarkt. Begin eerst met de kattenmelk en als het dan beter gaat kun je de snoepjes geven. Hou dit een tijdje aan. Als de poes dan nog niet beter wordt kun je nog altijd de dierenarts raadplegen.

Zo te lezen heeft je kat hoogstwaarschijnlijk niesziekte en hiervoor moet je met je kat naar de dierenarts. Je dierenarts zal dan een antibiotica en eventueel een oogzalf voorschrijven als je kat ook last heeft van ontstoken ogen. Om dit te voorkomen in het vervolg,zou je je kat in moeten laten enten tegen de niesziekte,alleen dit gebeurd niet op het moment dat je kat de ziekte al heeft. Toegevoegd na 4 minuten: Ik weet niet of je nog meer katten hebt want dan is de kans groot dat die het ook krijgen omdat niesziekte zeer besmettelijk is voor katten onderling.

Zijn de entingen tegen niesziekte up to date? Zo nee: bel de dierenarts voor overleg. Zo ja: dan ook bellen, ook een geënte kat kan niesziekte krijgen. Misschien is het iets onschuldigers, maar dat kan de dierenarts dan wel bepalen.

het lijkt er op dat je kat niesziekte heeft. op zich is daar geen medicijn voor, omdat het vrijwel altijd een virus betreft, wat de kat zelf moet overwinnen. hou je kat wel goed in de gaten, want er kan een bacteriele infectie bijkomen, en dan moet je zeker naar de dierenarts voor antibiotica. als de uitvloeing uit neus en ogen helder is, zou ik het aankijken. zodra deze uitvloeing gelig of groenig oogt is het zaak naar de dierenarts te gaan. voor nu kan je je kat helpen door een lange hete douche te nemen, en de kat mee te nemen, zodat ze wat kan stomen. neusspray voor kinderen kan ook helpen. verder is het van belang dat ze blijft eten, dus zorg voor voer wat sterk ruikt. wat tonijn misschien, en verwarm het natvoer, zodat de geur beter vrijkomt. beterschap voor je katje!

handiger? dat is het zeker, en ook verstandiger. het kan een verkoudheid zijn, maar bv ook niesziekte of een andere infectie die niet vanzelf over gaat. als je meer wil weten (van een afstand kunnen we hier niets zien dus blijft het simpelweg gokken) moet je gewoon naar de dierenarts met de kat. (eigenlijk had je er al geweest moeten zijn)

Neusverkoudheid Een gewone neusverkoudheid, ook wel rhinitis of neuscatarre genoemd, heeft dezelfde symptomen als de kattenniesziekte, een gevaarlijke virusinfectie waartegen de kat elk jaar met een inenting kan worden beschermd: tranende ogen, het afscheiden van waterig neusvocht, later van etterig slijm uit de neus en ogen en niezen. Deze ziekte treedt zelfstandig op, maar ook als bijkomend verschijnsel van talloze andere ziekten. Het gevolg hiervan kan een voorhoofdsholteontsteking zijn. Een neusverkoudheid hoort door een dierenarts behandeld te worden. Een behandeling met antibiotica belooft meestal snelle genezing. Als een neusverkoudheid niet wordt genezen, kan hij chronisch worden. Toegevoegd na 53 seconden: als ik jouw was zou ik voor de zekerheid ff naar de dieren arst gaan. Beterschap!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100