iemand nog tips voor een hondje met diarree zonder aanduidbare reden? Eet, drinkt en speelt wel, slaapt wat meer.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

staar je niet blind op de vochtopname, vooral een pup droog heel snel uit. je schrijft niet of het voldoende plast... let je hier wel op? is de hond volledig geent? worminfectie uitgesloten? geen ander voer gegeven of wat gegeten waar het spijsverteringsgestel door van slag kan zijn geraakt? bij jonge dieren naar de DA want deze zijn vatbaar voor allerlei infecties bijvoorbeeld. bij oudere dieren zou ik persoonlijk gaan als het na een paar dagen geen verbering optreedt en je zeker weet dat je bepaalde oorzaken (zie boven uit kan sluiten) ook ligt het eraan wat voor diaree het is. waterig? vreemde kleur? bloederig? etc. wil je zekerheid en niet afwachten: naar de DA met je hond. tijdens de diarree uiteraard de voeding aanpassen als het niet eenmalig een flodderdrol betreft (zie andere tips hier)

Mijn moeder geeft dan altijd witte rijst of een boterham met niks erop. Dat helpt meestal ook wel ;)

Wij kregen voor onze hond de tip van de dierenarts : gekookte rijst met gekookte kip.

Gekookte rijst en kip werkt vaak wel. Als ie na een paar dagen nog last van heeft even langs de dierenarts. Let op dat hij blijft drinken, als hij dat niet voldoende doet zsm naar de dierenarts.

Heel herkenbaar,mijn pup had hier ook last van en ik heb zijn ontlasting moeten brengen. Bij onderzoek bleek dat hij Giardia een protozoaire parasiet en Campylobacter bacterie heeft,en komen overal voor doordat de hond aan de uitwerpselen van andere honden ruikt. De volwassen hond heeft er geen last van,maar een pup is vatbaarder. Mijn pup heeft een AB kuur gekregen,een wormenkuur en speciale ontsmettings shampoo waar hij twee keer mee gewassen moest worden,ook krijgt hij speciaal voer van de DA voor zes weken en volgende week moet ik weer ontlasting brengen om te kijken hoe het er nu voor staat. Ik zou als ik jou was even wat ontlasting brengen. En wat ook belangrijk is,Giardia is besmettelijk voor mensen.

Die gekookte rijst tip, eventueel met rijstwater anders wordt 't zo'n rotzooitje, werkt vaak goed. Wat ook kan helpen is je hond niet te koud water geven. Eerder lekker lauw ipv koud uit de kraan, zeker met dit koude weer. Dit helpt bij onze hond (mechelse herder x bouvier en regelmatig last van diarree) eigenlijk altijd goed. Ik ben zelf niet zo'n voorstander van gekookte kip, maar dat heeft meer met de kwaliteit van de kip te maken. ;-) En mocht dit inderdaad niet helpen binnen twee weken, dan zou ik zeker even naar de dierenarts gaan.

Indien je hond in je eigen tuin kan lopen, is er een kans dat hij van planten in je tuin eet, die niet goed voor zijn darmen zijn.

Aanvullend op bovenstaande adviezen: er wordt veelvuldig genoemd dat er lichtverteerbaar eten gegeven moet worden. Kip en rijst(water0 is daar een goed voorbeeld van. Echter als je alleen dit geeft, zal de ontlasting niet snel stevig worden. Beter kan je (aanvullend) licht verteerbare brokken bij een dierenspeciaalzaak of dierenarts halen. Hypo-allergene brokken zijn licht verteerbaar of brokken met de aanduiding sensitive/sensible/intestinal. Je kan verder zonder recept/consult bij de dierenarts Canikur Pro pasta of Finidiar pasta halen. Deze ondersteunen de darmfunctie en beschermen de darmwand. Heb je verder de temperatuur van je hond al opgemeten. Als ze sloom zijn, hebben ze vaak koorts. Bij koorts zou ik toch aanraden een afspraak bij de dierenarts te maken. Duurt e.e.a. langer dan een dag of vijf en/of verliest je hond teveel vocht omdat de diarree echt waterdun is, dan kan je ook beter langs de dierenarts. Ik heb de afgelopen weken erg veel honden met deze klachten op onze praktijk gezien. wellicht heerst er een buikgriep. De meeste honden hadden echter wel een kuurtje nodig, zeker als Finidiar is gegeven en dit niet helpt. En het is al gezegd, maar vergeet niet te ontwormen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100