Ik woon in Limburg en wil beagle kopen. Wie heeft ervaring, tips, adressen van kennels, informatie etc?

Ik heb 8 jaar lang 4 cavia's gehad maar altijd al een hond gewild. We hebben een groot huis met ruime tuin en dus veel plaats voor een hond. Aangezien mijn ouders veel werken is er ongeveer 4 uur per dag niemand thuis. Vandaar dat we een kleinere hond zoeken die in de tuin kan rondlopen en niet om het uur uitgelaten hoeft te worden. Nou vind ik beagles persoonlijk leuke honden die erg slim schijnen te zijn. Heeft iemand zelf een beagle, adressen voor beagle kennels (en prijzen), ervaring met beagles andere informatie te vertellen? Graag hoor ik het. Bij voorbaat dank voor de genomen moeite!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb mijn hond in een geweldige kennel gehaald,van mijn papa's neef.Ze verkopen beagles,teckels,labradors en teckels.Ligt mooi afgelegen en de honden zijn compleet in orde,wel een stukje rijden,in Antwerpen het heet hoogmaatheide en trouwens goede uitleg hierboven over een beagle.

Ten eerste geen enkele hond hoeft om het uur uitgelaten te worden. Ten tweede is een beagle mischien wel intelligent maar hij is gruwelijk eigenwijs. Houdt daar wel rekening mee. Verder is het een jachthond. Of het zo.n slim idee is om het in de tuin alleen te laten, weet ik niet. Alsof een grotere hond niet in de tuin kan. Maar wat doe je als het de hele dag regent? Dan kan je hem niet 4 uur buitenlaten. Dus denk er nog eens goed over na. Als je meer info wil over het ras, prijs en fokkers kan je kijken bij de Beagle club. Verder vind ik Hondenplaza een fijne site.

Bronnen:
http://beagleclub.nl/
http://www.hondenplaza.nl/

zou me net blindstaren op het formaat en het uiterlijk. beagles hebben enorme driften en stemgeluiden, moeten aan het werk gezet worden anders janken ze alles bij elkaar. zeer zelfstandig en zeker geen hond die perfect naar je zal gaan luisteren. ondanks de ruimte komt er wat meer bij kijken. uitlaten is VEEL meer dan de behoefte doen, dus zal met idee beslist geen beagle (zowiezo geen jachthond) aanraden. wil je een hond van een fokker moet je niet op prijzen letten. (daar varieren prijzen overigens ook) als het in een straal van een aantal km moet zijn vraag ik me af wat je over hebt om een geschikte pup aan te schaffen. (al zou je naar amsterdam moeten, dit is eenmalig. regelmatig een tussenstop voor een pup die grotendeels slaapt is geen opgave lijkt me) zou me eerst eens in het ras verdiepen voor je ergens aan begint. via de link kan je fokkers vinden, maar ook info over het ras zelf.

Bronnen:
http://breeders.and.kennels.in.the.netherl...

Dat een Beagle niet groot is, maakt helemaal nets uit. Idd, hij is slim en dat betekent dat hij beziggehouden moet worden. Hij moet veel lopen en werken. Je zal met hem minstens 1 keer per dag een flink stuk moeten lopen, buiten de normale uitlaatrondjes om. En op zn minst een cursus doen, zo;n beest is slim en heeft de jacht in zich. Als die niet wordt bezig gehouden gaat ie zich vervelen...... en dat kan zich uiten in blaffen, slopen ed als je weg bent. Een pup van elk ras zal je de eerste weken heel veel uit moeten laten om zindelijk te laten worden. De ene hond is met 2 dagen zindelijk en de ander pas met 4 maanden. Hou daar wel rekening mee. In 1x 4 uur alleen gaat ws niet. 4 uur per dag alleen voor een volwassen hond vind ik trouwens niet erg veel en moet voor iedere hond wel kunnen. Al moet je wel oefenen met alleen zijn natuurlijk:) Voor je een hond aanschaft zou je eerst eens je moeten verdiepen in verschillende rassen. Een Beagle is niet echt een beginnershond en kan het je erg lastig maken als je er niet op de juiste manier mee omspringt. Die zijn zo weg als ze de kans krijgen en wat in de neus hebben zitten hihi! Waar je woont moet niks uitmaken. Ik heb voor mijn hond ook 4 uur in de auto gezeten :) Dat heb je er voor over. Pas op voor minder goeie fokkers en zelfs broodfokkers. Persoonlijk vind ik het het veiligste om een hond via de rasvereniging aan te schaffen. Iedere hond heeft een vereniging waar fokkers bij zijn aangesloten. Deze fokkers fokken met gezonde honden. Broodfokkers geven daar niets om en denken alleen aan het geld. Maar ze doen zich wel erg professioneel voorkomen. Let daarom wel op dat ze bij zo'n vereniging aangesloten zitten. Veel succes met het vinden van de juiste hond!

Zeer waardevolle antwoorden. Ik heb alleen nog niet vermeld gezien dat de Beagle een meutehond is. Dat wil zoveel zeggen als in grote groepen levende honden, die voornamelijk op hun neus afgaan. Eenmaal een spoor gevonden, gaan ze er gezamenlijk achteraan en jagen het wild op. Houd je zo'n hond in de tuin, dan mag je wel over een goed hek beschikken, want ze gaan door roeien en ruiten als hun neus een spoor ruikt. Veel mensen vallen voor het uiterlijk en komen later achter de aard van het beestje. Binnenshuis zijn het schatjes, maar buiten zijn het jachthonden en niet eens in zakformaat. Het advies van Zander 353 moet je maar niet opvolgen. Waar meer dan twee rassen van pups voorradig zijn riekt het naar handel. Bij zoveel verschillende pups kan er ook niet aan socialisatie worden gedaan. Dat is zeker zo belangrijk als lichamelijke gezondheid. Dat de plaats van de kennel afgelegen is, is juist een nadeel. De hondjes groeien dan zeker op zonder kennis te nemen van normale geluiden en veel verschillende mensen. Ga eerst eens naar verschillende hondenshows. Niet om te kopen, maar om met fokkers te praten en zelf te zien wat het verschil is tussen de rassen en de karakters. Maak contact met de officieële beagle-club voor advies en fokkers. Neem vooral de tijd en bereid je goed voor. Je zit er wel de komende 15 jaar aan vast en dan kan het beter een hond/ras zijn waar je gelukkig mee bent en die bij je past.

Vrienden van mijn ouders hebben een beagle, deze is inmiddels al aardig oud aan het worden. Wel had hij vanaf een jaar of 2 a 3 al grijze haren op de kop. Of dit beagle eigen is, weet ik niet. Verder is een beagle ontzettend eigenwijs en slim. Deze intelligentie misbruikte deze hond erg vaak. Op den duur waren alle onderkeukenkastjes en de koelkast vergrendeld voor de hond. Het is lastig om er een gehoorzame hond van te maken, omdat deze zijn eigen wil heeft. Het gebeurde dan ook geregeld dat de vrienden van mijn ouders hun hond kwijt waren tijdens het wandelen (dit heeft ook met het jachtinstinct te maken). Beagles zijn over het algemeen niet erg afhankelijk en zijn geen schoothondjes die graag geknuffelt worden. Het zijn prachtige dieren om te zien, maar weet goed waar je aan begint.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100