Konijnen hebben tabak gegeten. Is dit problematisch en zo ja, wat te doen?

Ongeveer een halve sigaret hebben ze met zijn twee op. Niet veel dus. Ik weet dat konijnen geen braakreflex hebben. Heb de DA al gebeld, maar wist niet echt wat te doen. Ze dacht niet dat zo weinig tabak schadelijk zou zijn. Ik maak me toch een beetje zorgen. Ze zijn nu aan het eten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb deze link ff bekeken. Helemaal onderaan zie je de top 10 giftige planten voor konijnen. op nr 8 staat de tabaksplant. Goed is het dus niet... Hoe laat hebben ze dat gegeten? Want als het echt een giftige werking heeft zou je dat al snel merken denk ik.

Bronnen:
http://www.konijnen.nl/voer/giftige_planten02.htm

Tabak is echt heel erg giftig. Zelfs een mens kan al zelfmoord plegen door één sigaret op te eten. Tabak (Nicotiana tabacum) Familie der nachtschaden. De plant bevat het zeer giftige nicotine. Het innemen van onbehandelde bladeren is dodelijk. Een nicotinevergiftiging leidt tot rillingen, een versnelde ademhaling en verlammingsverschijnselen. Het slachtoffer wordt geleidelijk gevoelloos en raakt tenslotte in coma. Als jouw dierenarts het niet weet, bel dan nog maar eens een andere dierenarts, want een konijn is toch veel kleiner dan een mens, dus de vergiftiging gaat nog veel sneller. Ik kan je verder ook geen goede raad geven helaas, daar hebben de dierenartsen voor gestudeerd. Je kunt ze wel in de gaten blijven houden, maar als je verder niets voor ze kunt doen dan heeft dat weinig zin. Ik hoop voor jou dat het allemaal goed gaat komen met jouw lieve konijnen.

Bronnen:
http://www.konijnen.nl/voer/giftige_planten02.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100