Verzorging, opvoeding etc. van een chihuahua x jack russel ?

We krijgen binnenkort een hond. Een kruising van een chihuahua en een jack russel. Ik heb al best veel gelezen over de chihuahua. Maar ik weet niet hoe een chihuahua x jack russel is. Want volgens mij zijn ze best verschillend. Welke voeding en verzorging moeten ze dagelijks/regelmatig hebben? Wat voor een karakter hebben ze?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij een kruising is dat natuurlijk afwachten - is de moeder een jack of een chihuahua? Want de moeder is in de inprentingsfase ( in het nest, dus...) best belangrijk. Een jack is natuurlijk een pittig hondje, en een chihuahua kan erg kefferig zijn. Gelijk goed met elkaar bespreken, hoe je het gaat doen met je pup : niet, dat één van de twee opgetogen staat te juichen, als het pupje 'kef' zegt bij de bel. want dan heb je binnen de kortste keren een heel blafconcert.... Leer bijv. gelijk, dat 'tafeldekken' betekent : hond in z'n mand - dan hoef je dit later niet meer af te leren, dat hij gaat stofzuigeren onder de tafel, of gaat bedelen, want er valt natuurlijk altijd wel iets eetbaars naar beneden, vooral met kinderen....eten=beloning, of het gegeven wordt, of dat het valt, dus bedelgedrag ontwikkelt vaak bijna vanzelf.... Ga vooral gelijk naar puppy-training : ook al zijn alle entingen nog niet compleet : iedereen kan een virus aan z'n schoenen meenemen, dus je kunt beter de korte periode van inprenting en socialisatie ( die van de 8e tot de 14e week is....) gebruiken, om je hond zo rijk mogelijk te socialiseren. Voeding en verzorging krijg je, als het goed is, op een schema mee van de fokker. Elke dag even borstelen, tussen de teentjes friemelen, staart optillen en bek openen, zodat dat er gewoon bij gaat horen. Elke nacht om de 2 uur de wekker om hem buiten te zetten voor de zindelijkheidstraining, en de hemel inprijzen als de plas gepleegd is...Kleine wandelingetjes aan het riempje, en gelijk aanwennen, dat trekken een 'no-no' is : pupjes leren erg snel, en doen eigenlijk nog niets 'fout', dus je kunt, met wat investering nu, in de eerste maanden, je hond helemaal klaarstomen voor de rest van z'n hondenleven, dus daar heb je jarenlang plezier van!! En geniet vooral ontzettend van elke dag : het enige jammere aan pupjes is, dat ze zo verschrikkelijk hard groeien, en maar zo kort pup zijn!!!

Het zijn beide pittige honden die snel over het paard getild zijn. Vanaf het begin moet je alleen die dingen toelaten die je wilt en erg opletten dat je niet in de val trapt: ach, het is nog maar een pup. Het zijn beide keffers en ook dat moet je van meet af aan de kop in drukken. Ze keffen gauw als ze aandacht willen of willen spelen. Als je daar aan beantwoord zal het keffen onophoudelijk zijn. Het blaffen van een grote hond is voor buren beter te verdragen dan gekef van een kleine hond, dat werkt echt op de zenuwen. Zowel chi's als jack's zijn niet de gemakkelijkste honden om op te voeden. Jackies zijn bovendien werkhonden, die geen genoegen nemen met een straatje om, maar die je echt een taak moet geven en veel uitloop. De hond zal van beide rassen karaktertrekken hebben. Ze zijn in staat iedereen om de vinger te winden en beide zo slim, dat ze iedereen naar de hand kunnen zetten. Voor je het weet ben je bij je hond in dienst. Maar als je met het dier naar les gaat, veel leest en een strak regime voert, kan je er een wereldhond aan hebben. En denk er om, ze hebben vier poten om op te staan en niet om te dragen. Honden die altijd op de arm worden genomen krijgen het gevoel dat ze boven alles verheven zijn en gedragen zich daar ook naar. Dat zijn de kleine hondjes die iedere grote hond aanvallen. Daarom is voor deze honden een puppycursus van het grootste belang. Ze kunnen dan leren hoe ze met grotere honden moeten optrekken zonder agressief te worden. De voeding is zoals bij andere honden. Geen goedkoop spul geven, maar goed voer voor kleine honden. Dat hoeft niet eens het duurste te zijn, maar haal het wel bij een dierenspeciaalzaak. Pups moet je 4 maal per dag voeren, dat kan je allemaal vinden op de zak waar het voer in verpakt zit. Vers vlees voeren (kompleet voer) is ook een optie. Dat is te vinden in het diepvriesvak, maar daarover kan ook de speciaalzaak je volledig inlichten. Veel plezier en vooral geduld bij de opvoeding.

iemand in huis moet het weten, tenzij het een impulsaanschaf is of een aanschaf puur op het uiterlijk. reken erop dat je een kruising hebt waar een terrier in zit, welke fel en eigenwijs kunnen zijn. verder gaat het over een hond, welke een consequente opvoeding moet hebben, genoeg beweging, entingen, ontwormingen, ontlvooingen etc. de vachtverzorging zal geen dagtaak zijn (1 x in de week borstelen/kammen om de losse haren te verwijderen) en tussendoor kijken of er geen grasaren of andere dingen in zitten. op internet staan enorm veel tips en adviezen die met google te vinden zijn.

Bovenstaande antwoorden zijn heel goed, ik wil alleen nog toevoegen: ik pas al jaren op een Jack Russel Terrier. Ze zijn niet moe te krijgen! Hoor ik ook van anderen. Dit hondje waar ik op pas moet veel lopen en rennen. Dus ik ben bang dat als ie volwassen is, een blokje om 3x per dag niet voldoende is:)

Pittige mix je moet van kleins afaan duidelijk laten merken dat jij de baas bent en dan heb je een hond voor t leven

ik heb zelf al 6 jaar een jack russel gekruisd met een chihuahua. Die van mij is een meisje, ze houd heel erg van een tennisbal en van andere ronde speeltjes ook is ze heel erg van het bij je op schoot zitten en knuffelen. zelf heb ik een puppycurrses gedaan als je dat doet weet ik vrijwel zeker dat alles goed komt. als je een jonge hebt kan het wel zijn dat hij wat drukker is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100