Wat voor bult heeft mijn rat?

Mijn rat had ongeveer een half jaar een loszittend bultje onder zijn huid in zijn zij. Volgens de dierenarts betrof het een vetbult. De bult zit nu net onder de huid en er zit een heel dun korstje op. De bult is hard en niet beweegbaar. Ik kan de bult uitknijpen. Het stinkt niet en is geen pus. Is dit inderdaad een vetbult?

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien een Kankerbult..?! Heb je er een foto van voor verdere info?

Als hij niet groeit, kan het heel goed een onschuldige vetbult zijn. De enige andere reden waarom ratten nog wel eens bultjes krijgen is kanker. Alle tamme ratte stammen eigenlijk af van een paar families laboratoriumratten, die speciaal zijn gekweekt voor hun gevoeligheid voor kanker. Helaas betekent dat, dat ze eigenlijk vrijwel allemaal binnen 1 tot 2 jaar een of andere vorm van kanker zullen ontwikkelen, soms zichtbaar, soms minder zichtbaar. In sommige gevallen is het te overwegen een kleine operatie uit te voeren om te proberen het proces (tijdelijk tre vertragen, maar het zijn toch dermate gevoelige beestjes, dat dat lang niet altijd goed gaat. Zo lang het bultje in kwestie echter niks doet en niet groeit, en zeker als het gevuld is met schone, niet ontstoken pus (dat kan wel degelijk ; pas als het ontstoken / niet goed is gaat het stinken, anders is pus gewoon een soort witte, iets transparante ' vla' zonder geur), is het gelukkig inderdaad onschuldig, zoals je dierenarts je heeft verteld. Waarschijnlijk zit er binnenin iets dat irriteert en de pusstroom veroorzaakt, maar als jet verder geen klachten geeft, kun je er maar het beste niks aan doen. Ook niet uitkrijpen trouwens ; dat verhoogt het risico op infecties, en dan kan het straks wel foute boel worden.

het zal waarschijnlijk wel een vetbultje zijn, maar pas altijd op als je hem uitnijpt gebruik dan altijd handschoenen of was je handen bijzonder goed voorkomen is beter dan genezen

Begrijp ik je goed, dat de bult in een half jaar tijd is veranderd van loszittend naar hard en niet te bewegen? Vanwege de verandering zou ik dan voor alle zekerheid toch weer naar de dierenarts gaan om er naar te laten kijken. Uitknijpen raad ik af vanwege infectiegevaar, net als andere antwoorders al deden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100