hoe kan het dat mijn tropische vissen steeds dood gaan?

ik heb afgelopen zaterdag 13 tropische vissen gekocht, maar daar van zijn nu al 5 van dood hoe kan dat. een keer is de warmte pomp uit gevallen maar ze gingen een paar dagen d na dat pas dood.

Toegevoegd na 23 minuten:
het zijn zoet water vissen

Toegevoegd na 1 uur:
en het water moet 23 graden zijn en dat is het geloof ik ook

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat is verstandig te doen. Na het vullen met leidingwater en aansluiten van de , verlichting, verwarming en pomp, er voldoende zuurstofplanten in zetten. Laat de planten in de bak 3 a 4 weken lekker groeien. Is alles lekker helder en de planten mooi groen, test dan het water op de hardheid en zuurgraad. is dan allemaal goed, zet er dan 4 a 9 visjes in uit. Hierdoor wordt je filter van binnen vuil en gaan bacteriën hun werk doen. Pas dan werkt je filter. Nu kan je na 1 a 2 weken weer wat visjes toevoegen. Bijna alle vissen hebben parasieten en/ of ziekten bij zich!! Zonder dat de vissen ziek zijn. Door de stress van het vervoer en/ of ander water, kunnen deze actief worden en kunnen de vissen dood gaan. Vooral witte stip, komt zo erg veel voor. Toegevoegd na 1 minuut: 4 a 9 moet zijn 4 a 5.

is de temperatuur goed? is je voer goed? heb je wel zuurstof plantjes? waaren de vissen niet oud? deden de vissen wel eten? heb je er een ander dier tussen zwemmen? kunnen ze voldoende boven komen voor zuurstof? Zijn ze ergens bekneld geraakt? Heb je wel het water voorverzorgd? Over dit laatste... Je moet voor dat je de vissen in aquarium doet het water goed voorverzorgen Toegevoegd na 27 minuten: Heb je de vissen meteen in het water gedaan na dat je het middel hebt toegvoegd. vissen moet je eerst in het zakje waarin je het meekrijgt in het water hangen. ze moeten heeel langzaam wennen aan alle omstandigheden. Toegevoegd na 32 minuten: alles moet optimaal zijn. zo mogen er dus ook geen bacterien in het water zitten. Ik heb trouwens nog een lijstje voor je met dingen die je moet hebben. kijk maar of je het hebt. · Temperatuur regelaar. · Bodem bedekking. (ook kom) · Pomp. · Filter. · Lamp. · Voer. (ook kom) · Zuurstof plantjes. (ook kom) · Watervoorbereiding. · Zuurstof schelp = kom. Toegevoegd na 2 uur: blijkbaar heb je alles. Ik kan je vissen niet zien en weet dus verder niet wat er kan schelen. ik hoop dat de rest het overleefd en dat je nog snel iets kan doen om ze te helpen. het zou natuurlijk heel erg zonde van je geld zijn als je de rest ook verliest.

13 vissen in één keer is wat veel. Het is beter om af en toe een paar vissen toe te voegen. Verder is het belangrijk dat je aquarium al een paar weken heeft gedraaid zonder vissen.

Het kan ook aan het water liggen, want laatst gingen de zoetwater tropische vissen van een vriendin ook dood. Volgens de vissenspecialist lag het aan hun kraanwater. Er zat niet genoeg natrium in. Dus dan moet je wat zout toevoegen (geen keukenzout, maar speciaal zout). Dat kán een reden zijn, maar het kan aan zoveel andere dingen liggen.

warmtepomp? je waterwaarden even na laten kijken. 13 vissen is aardig wat overigens elke vis stelt zijn eigen eisen aan het water. alleen op de temp letten is vragen om problemen waar filter je over? hoeveel planten staan erin? wat is de capaciteit van de pomp? welke vissen heb je erin? hoeveel vissen zitten er nog meer in? welk gedrag/symptomen vertoonden de vissen voor ze naar de eeuwige vijver vertrokken? ververs je weleens water? hoeveel voer geef je ze? en ga zo nog maar even door...... (google of kijk hier even rond bij zieke vissen, vind je een hoop nuttige info)

Heb je de visjes gelijk in je aqua gedumpt, of eerst in de zak laten ''wennen''. En is het zuurtegraad van het water wel goed? Je nitreit en je nitraat gecheckt?

Tropische vissen komen bijv. uit de Amazonerivier in Zuid-Amerika. Ze zwemmen daar in groepen en moeten overleven. Plotseling komt er een groot schepnet en vist de vissen op. Ze worden in zakjes of bakken gedaan en worden vervoerd (soms nogal wild). Dan worden ze in het vliegtuig gestopt, vaak in kisten, en worden helemaal naar bijvoorbeeld Europa gevlogen. Daarna worden ze weer uit het vliegtuig gehaald en wéér vervoerd in een auto of iets dergelijks. Na de rit met de wagen gebeurd er nóg meer met de vissen (ze worden in zakjes gedaan of in andere bakken), tot ze wéér in een vervoermiddel worden gepropt en helemaal naar (in dit geval) Nederland worden gereden of gevlogen. Daar eenmaal aangekomen worden ze nog één keer geëxporteerd naar een dierenwinkel en dan worden ze daar in weer een andere bak losgelaten. Dan beginnen de vissen nét even op adem te komen, tot er weer een klant komt en ze koopt, waarna ze weer in een zakje met water gaan en uiteindelijk in een aquarium worden gedaan. Na al dat reizen en télkens weer opnieuw in een andere bak worden gedaan, is de vis zó van slag dat hij het meestal niet overleefd en vaak binnen en paar dagen sterft. Dat de waterverwarmer een keer is vergeten aan te zetten kan ook goed de oorzaak zijn. Of misschien is het voer dat ze te eten krijgen niet goed voor ze?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100