Mijn kat is weggelopen en weer gevonden, maar ik wil der niet terug. Moet ik haar dan laten zitten in het asiel zonder iets te zeggen?

Toegevoegd na 33 minuten:
Ik bedoelde trouwens mijn ma en niet ikzelf

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee. Het asiel is een opvang instantie voor dieren die geen andere plek hebben. Ze hebben daar allerhande kosten om alle dieren te houden en verzorgen. Het beste betaal je hun de rekening, haalt de kat op, en zoekt zelf naar een goed tehuis voor het beestje. De kat kan er niets aan doen dat jij geen kat meer wilt. Wees wel zo eerlijk naar het Asiel en de kat en zorg zelf voor een nieuw thuis. Toegevoegd na 11 minuten: Overigens: Je kan beter de kat verkopen voor een nominaal bedrag dan zomaar weg geven. Iemand die wel een kat wil, maar daar geen aanschafkosten voor wil maken, die kan zomaar na een paar maanden dezelfde actie uithalen als hier omschreven wordt. Zodra er kosten komen (inentingen, een keer een hechting, vlooienkuur) beseft men: De kat kost geld. En dan kan het beestje zijn biezen pakken. Verkopen is wel goed, maar dan niet vanuit $$ oogpunt; maar meer om te voorkomen dat mensen de kat nemen omdat hij of zij gratis is, en niet omdat ze graag een kat willen.. Toegevoegd na 17 minuten: Ik begrijp dat het probleem met de kat is: Hij loopt continue terug naar het oude huis. Dan moet je de kat eerst 6 weken binnen houden. Daarna is die aandrang om naar het oude huis terug te keren nauwelijks nog aanwezig, en kan hij beginnen zijn territorium bij jullie nieuwe huis op te bouwen. Jullie hebben de kat te snel weer vrij laten lopen, na de verhuizing.

dat zou je kunnen doen, maar netjes is het niet. het asiel gaat kosten maken om je kat weer te plaatsen, dus het zou wel zo eerlijk zijn om afstandsgeld te betalen. ik hoop voor je kat dat ze snel een gouden mandje vindt, bij iemand die om haar geeft.

Dat je dit alleen al overweegt! Het asiel maakt veel kosten om dieren op te vangen, als je fatsoen hebt neem je contact op en betaal je afstandskosten. Verder kun je het asiel informeren over het verleden van jouw kat, zodat ze een goed profiel kunnen maken en jouw kat bij baasjes kunnen plaatsen die wél geschikt zijn. Toegevoegd na 5 minuten: Mag ik trouwens vragen hoe je weet dat je kat weer gevonden is? Als ze jullie gegevens hebben namelijk, kun je al die rekening verwachten. En/of de kosten van de dierenambulance mits van toepassing.

Je kan beter aan een (goede) kennis/vrienden vragen of zij nog een kat willen want de asielen zitten hier al vol genoeg! Maar dat je dan er nog bij denkt, zonder iets erbij te zeggen gaat wel heel erg ver!

Je hebt nu boven verschillende antwoorden gezien. Het zijn wat opties en ik denk dat jij nu moet bepalen wat je het meest aanspreekt. Zet een advertentie in de krant of hang een papiertje op in de supermarkt. Liefst meerdere. Er zijn altijd mensen die een kat willen hebben en die er graag moeite voordoen. nogmaals wil ik zeggen, doe waar jij het pretichtste gevoel bij voelt en kies iets waar jij denkt dat je kat het beste teHecht komt. Het is mischien moeilijk maar je komt eruit. Succes! Toegevoegd na 2 minuten: P.S. (Ik zou trouwens niet voor het assiel kiezen. Probeer het gewoon anders dan komt het goed).

Wie zijn keus was het destijds dat die kat er bij jullie zou komen? Die kat of die van jou of van je Ma? Je kan je ernstig afvragen of jij wel terug mag komen als jij een tijdje wegblijft en ze jou op moeten halen? Nee, haal die kat gewoon op, het hoort bij jullie thuis, kunnen jullie er niet meer voor zorgen zorg dan voor een lief baasje die het wel kan, er zijn genoeg mensen die zich geroepen voelen dit soort katten op te vangen....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100