Waarom worden dieren niet ongestelt?

Waarom alleen mensen? Zoogdieren zijn toch net als ons?
Nu kan ik eigenlijk ook vragen waarom ze ook geen puistjes krijgen en alles :P

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als ik even snel het Engelstalige Wikipediaartikel over menstruatie (zie link) lees dan kom ik onder meer het onderstaande tegen. - Alle vrouwelijke 'placental mammals' (placentadieren) menstrueren. - Bij veel dieren wordt het endometrium geheraborbeerd door het lichaam, in plaats van uitgescheiden tijdens de menstruatie. - Bij mensen wordt ook tot tweederde van het endometrium geabsorbeerd, maar er vindt daarnaast ook een externe bloeding plaats - Er zijn verschillende theorieën (geweest) over het nut van het bloeden tijdens het menstrueren. Men dacht voorheen in de richting van een soort signaalfunctie, waarbij de mannen op jacht gingen als de vrouwen (gezamenlijk) menstrueerden. - Tegenwoordig wordt er getwijfeld aan het gezamenlijk menstrueren dat een deel van de basis vormde voor de basis van de theorie over de signaalfunctie van 'extern' menstrueren. Een theorie door ene Strassmann is dat de zoogdieren die 'extern' menstrueren dat doen omdat deze soorten naar verhouding een grote uterus (baarmoeder) hebben, waardoor het endometrium te dik wordt om volledig en gemakkelijk inter geabsorbeerd te worden, wat het dus noodzakelijk maakt om een deel extern uit te scheiden.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Menstruation

Heb je wel eens een hond in huis gehad? Vrouwtjeshonden zijn regelmatig "loops", iets dat in mijn ogen toch behoorlijk overeenkomt met "ongesteld zijn".

volgens mij is het wel met meer zoogdieren zo behalve een hond, dat ze ook gewoon "loops"zijn. ik weet niet of je het dan ook zo noemt, maar het is hetzelfde als menstruatie.

Hallo, dieren worden ook ongesteld hoor! Ga eens naar een kudde schapen kijken, met z'n allen tegelijk! Lekker voor die herder wel!

De menstruatie komt alleen voor bij mensen en mensapen. Bij andere zoogdieren wordt het endrometrium geabsorbeerd door de baarmoeder, waarbij geen bloeding optreedt.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Menstruatie

zelfs kippen menstrueren,.. elke dag zelfs

Ik ken een hond die wel degelijk mestueert...

Toen mijn Bordeauxdog voor de eerste keer loops was leek het wel een slagerij thuis, dus ook bij diverse dieren gebeurt het.

dat worden ze wel: teefjes worden loops, katten worden krols, herten worden bronstig, dat is allemaal hetzelfde, alleen dieren hebben meestal een langere cyclus en bij de meeste dieren is er dus geen bloed omdat ze wél gedekt worden voor ze 'ongesteld' worden. Teefjes verliezen wel bloed, omdat wij ze niet altijd laten dekken. in de natuur wordt de wolf maar ééns per jaar loops en altijd gedekt. Poezen die niet gedekt worden, worden op het laatst om de twee weken krols.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100