Goudvis eitjes gelegd wat moet ik doen?

Toegevoegd na 1 dag:
Ze zijn al ondertussen uitgekomen heel klein :) als ik juist hebt geteld zijn er 15 of iets meer, heb die andere vissen apart gezet. Maar nu is de vraag hoe moet ik ze voeden? (heb een grote kom met een plant erin)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Goed dat je ze apart hebt gezet. Zit er ook een zuurstofpompje of watervalletje? Let zeker op bij het verversen van hun water dat je de temperatuur perfect gelijk houdt. Je kan ze na 48 uur havermout pasta en gekookt eigeel geven. na ongeveer twee weken kan je ze infusoria (eencellige micro-organismen) en pas uitgekomen Grijze garnaaltjes geven. Pas na een drietal weken mogen ze gewoon visvoer eten. Je mag ze nooit meer voeren dan wat ze samen opkrijgen binnen het kwartier. De eerste vier weken, geef je ze best drie kleine porties. Vanaf dan, tot ze vier maanden oud zijn tweemaal per dag voeren. Ik kan je zeker aanraden eens bij een aquariumzaak langs te gaan. Daar gaan ze je zeker in raad en daad kunnen bijstaan.

Bronnen:
http://www.aquaticcommunity.com/goldfish/baby.php

een goudvis legt enorm veel eitjes, wel meer dan 1000. als de eitjes uitgekomen zijn, wordt meer dan de helft opgegeten door de ouders, en eventuele andere aquariumbewoners. het beste is het daarom de eitjes in een kweekbakje apart te zetten.

Bronnen:
http://www.eznc.org/primosite/show.do?ctx=...

Niks mee doen. De natuur zorgt zelf wel voor het vervolg.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100