Hebben katten een hekel aan lavendel?

Sinds ik zijn kussens en dekens heb gewassen en daarbij wasverzachter (lavendel) heb gebruikt, kruipt hij niet meer in zijn mand en ook de dekentjes die er liggen gaat hij uit de weg.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

de mijne heb dat ook al die geuren vinden de meeste ook niks wat je kan doen is ze mand en dekentje over je lichaam vrijven met je handen en even tegen je kleding aan houden maar moet daar natuurlijk geen parfum aan zitten zodat de geur van het baasje er in gaat zitten bij de mijne hielp dat en ging ze er weer in liggen

Dat zal ongetwijfeld weer per kat verschillen. Bij mijn katten heb ik daar nooit iets van gemerkt. Misschien went ie er later nog aan. Maar het liefst heeft een kat dat je helemaal niet wast !! :-)

Ik zal ze weer even wassen , zonder zeep en zonder wasverzachter, zodat er geen luchtjes meer aanzitten. Waarschijnlijk vond hij zn eigen oude luchtje het lekkerst :-)

Het zou kunnen dat jouw kat er niet van houdt, die van mij is niet van mn dekbed weg te slaan, als het net gewassen met lavendelgeur

Ik heb wel eens gehoord dat als je lavendel in de tuin zet, dat dan de katten wegblijven. Dus het kan heel goed.

Mijn kat heeft geen problemen met lavendel, maar wel met alles wat geparfumeerd is. Wasverzachter is geen 'lavendel', maar kunstmatig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100