Is het schadelijk voor een muis (of muizen) om hem mee te nemen op vakantie?

Ik ben er al een tijdje over aan het denken om muizen aan te schaffen, ik denk dan een groepje van 3-4 witte (vrouwtjes)muizen, en ik heb eens rondgekeken over de verzorging enzo en dat is allemaal geen probleem, maar nu vraag ik mij af: kun je ze meenemen op vakantie? Wij hebben thuis namelijk al een aantal huisdieren en het wordt wel erg veel werk voor de buren om elke dag 2 keer langs te gaan en ze allemaal te verzorgen, dus het lijkt mij beter om de muizen dan mee te nemen. Ik bedoel het met de volgende omstandigheden: een vakantie van ongeveer 2 weken, 8 uur in de auto om er naartoe te rijden, verblijf in een vakantiehuisje, en dan de muizen op de achterbank naast me zetten en eventueel een doek over de kooi tegen de stress, af en toe aanhalen, raampje af en toe open voor frisse lucht, zorgen voor voldoende voedsel en water, en dan als ik bij de bestemming ben aangekomen de muizen ergens neerzetten in het huisje op een niet te lichte plek, niet te koud, niet te warm, zorgen dat ze niet op de tocht staan, alle omstandigheden gewoon net als thuis, ook dezelfde kooi enzo, verschonen, zorgen voor voedsel...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

We namen de cavia's ook altijd mee hoor, voor de kinderen. Veel makkelijker dan iemand anders ermee op te schepen. Ze kregen er niets van! Als je zorgt dat ze een goede schuilplaats hebben (een hokje en stro) dan kan dat volgens mij best. En ze kunnen lekker bij elkaar kruipen omdat je er meerdere hebt. Ik denk alleen niet dat ze goed tegen hitte kunnen, dus goed oppassen dat het in de auto niet te heet wordt voor de muisjes.

Als ik dit zo lees, wat ben jij een dierenvriend zeg,je heb het al helemaal in gedachten hoe jij die gaat vervoeren en waar je ze neer zet. Nou ik zou ze gerust meenemen hoor, daar is hele maal niets op tegen,als je ouders het goed vinden wat let je dan. Hup met vakantie, en je beestjes erbij.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100