Waarom is kitten continu hongerig (veelvraat)

Onze kitten van nu vijf maanden heeft de hele dag honger en snuffelt permanent over de grond op zoek naar eten. Na het eten duikt ie onmiddellijk in de bakken van onze twee andere katten (beide vijf jaar en ze gedogen elkaar goed en 1 van de 2 speelt er regelmatig mee). De een laat zijn bakje gewoon leegeten en kijkt toe de ander blasst en laat zich niet wegsturen. De kitten blijft naast het bakje zitten tot deze klaar is en likt het bakje nog eens grondig uit. Daarna springt ie op het aanrecht en zoekt naar voer. Zuurkool, boerenkool, groente afval, olijfolie, zonnebloemolie en desnoods hete pannen - hij zet zijn tong erin en gaat likken. Elke keer halen we hem soms met de plantenspuit als wapen van het aanrecht af maar niets helpt. Natuurlijk ruimen we alles zoveel mogelijk op maar dan gaat hij toch weer in de spoelbak het putje uitlikken op nog een restje eten.
Overigens staan er permanent brokjes in drie bakjes steeds van diverse merken in kleine porties aangevuld. Deze eet hij soms.

Help? Wie heeft een tip.

Weet jij het antwoord?

/2500

wormen kan oorzaak zijn,maar katten hebben ook van nature jachtinstinkt,misschien leuker voor kitten om te werken voor zijn prooi er zijn verschillende speeltjes te verkrijgen waar brokjes of stukjes vlees in gestopt kan worden waar de kat moeite moet doen om te eten en daardoor meer voldoening uit haalt. let ook op goede kwaliteit voer zonder granen erin!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100