Kan je van dit een aquarium maken?

ik wil vissen houden maar vind niet echt een aquarium dat mij aanstaat nu heb ik thuis wel een mooie vaas staan die 70 centimeterhoog is kan ik die gebruiken als aquarium ? zo ja hoe doe je dat ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, dat kan niet. Een vaas is veel te klein en smal voor vissen. Ze hebben vooral breedte nodig, om afstanden te kunnen zwemmen. Ik raad je aan om je eerst in te lezen op het gebied van vissen. Er komt veel bij kijken. Vissen zijn levende wezens en hebben een goede verzorging nodig. Ze stellen specifieke eisen aan hun leefomgeving. Veel informatie vind je op http://www.aquaforum.nl/

dit zou ik niet aanbevelen, in een vraag die je eerder had gesteld werd al aangegeven dat, 50liter bij benadering minimaal is. ook voor de vissen is het niet prettig om in zo'n kleine en hoge vaas te leven.

Zelf denk ik dan meer aan een vissenkom, want allerlei pompjes erin gaat denk ik niet mooi worden (dat is volgens mij het punt?) Maar buiten dat, kunnen vissen hier wel normaal in zwemmen? Ik denk dat hij te smal is. maar wanneer je goudvissen neemt zijn die niet al te moeilijk. Al wordt er wel beweerd dat de vorm van de kom etc. wel een verband heeft met de levensduur van de vis.

Nee dat is echt zielig.

Buiten alle bovengenoemde bezwaren.Ik heb zelf ook zo'n vaas en die zijn van flinterdun glas.Dat zou voor jezelf ook een gevaar kunnen zijn bij verplaatsen schoonmaken o.i.d.

Het kan wel, maar diervriendelijk is het zeer zeker niet, dus lang leven zullen ze ook niet. Maar je kunt er wel waterplanten alvast in kweken voor als je een geschiktere vaas, euh aquarium hebt gevonden ^^ Algeters zullen er misschien ook niet zo mee zitten, die zitten toch de helft van de tijd aan het glas of ander algbevattend materiaal aangeplakt, maar merendeel hebben vissen wel de horizontale ruimte nodig. Dus mits je de vaas niet dicht kan smelten met glas aan de bovenkant, dan horizontaal neerlegt en openmaakt om er kleine visjes in te laten zwemmen, zou ik toch voor een andere oplossing gaan. Kijk eens op marktplaats of op gratisoptehalen.nl of gratisaftehalen.nl, daar wordt zulk spul nog weleens gratis weggegeven

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100