Heeft iemand ervaring met Denkadog hondenvoer?

Mijn pup heeft vanuit de fokker een zak Denkadog voer meegekregen,maar ik vraag mij af of dit goed hondenvoer is want ik moet mijn pup nu op Royal Canin Intenstinal zetten omdat zijn ontlasting veel te breierig is.

Toegevoegd na 1 minuut:
Ik heb dit voer nooit gehad voor mijn vorige honden en gaf altijd Royal Canin omdat ik hier goede ervaringen mee had.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk dat je beter voor een andere brok kan gaan dan Royal Canin! Deze zijn ontzettend duur, voor een brok met zoveel graan (waar honden dan dus een allergie voor opbouwen). Er zit heel veel zout in. Ook zitten er verslavende en zelfs kankerverwekkende stoffen (BHA & BHT) in!! Ik zou dan eerder voor een brok zoals Orijen of Acana gaan, geen graan en geen toegevoegde geur of smaakstoffen. Dierenartsen krijgen veel geld als ze deze commerciele brokken verkopen, daarom raden ze ze aan. Ze weten vaak ook niks van voeding af, net zoals een huisarts geen dieetist is, die hebben daar niet voor geleerd.

Ik heb dat ook gehad maar was niet tevreden.Honden hadden diarree en de vacht was grauw.Nu heb ik het merk van de Aldi en de honden glanzen en geen diarree.

Op zich is Denkadog geen slechte brok, ook Royal Canin niet en nog veel, ook in prijs ZEER verschillende, andere bekendere merken! Ik neem aan dat je je pup al hebt laten testen (snap-test) op Giardia? Deze komt nog aardig vaak voor bij honden vanuit bv een fokker, kennel, asiel en ook wel vanuit buitenland en je pup hoeft behalve dan de "te dunne ontlasting "er niet ziek van te lijken! Er hoeft bv geen slijm of bloed bij te zitten en je pup is wel alert en zeer speels en uiteraard ook geen koorts! En uiteraard de standaard ontworming? Panacur ontworming is bekend om ook de Giardia besmetting uit te sluiten, en voor de zekerheid een kuurtje zou ik zeker proberen. Hier heb ik voorheen al zeer veel "opvangpups" gehad en bijna alle merken pup-brokken (van DA-merken t/m goedkoop) deden ze het zeer goed op. Ik doel dan op netjes in gewicht aankomen, glanzende vacht(ook ogen), vitaal en vrij regelmatige stoelgang. Gaandeweg bouwen pups wel extra weerstand op, hoewel fokkers vaak 1 merk aanbevelen (ook de DA's) kan je beetje experimenteren met soorten voer. Zo kan je pup ook overgevoelig blijken voor bepaalde stoffen in het voer. Deels is dit ook wel 'rasgevoelig'. Maar volgens mij heb je zelf al wel veel ervaring met dieren/honden en als dit het geval is kan je voorzichtig gaan testen/onderzoeken voor welk type bestandsdeel van de voeding dit is ;) Succes en geniet bovenal van je hond als nog pup! Voor je het in de smiezen hebt zijn ze al in de pubertijd en vlot volwassen, wat overigens ook wel weer zijn voordelen heeft :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100