Bestaat er vriendschap tussen verschillende diersoorten onderling?

Hond/kat, hond/cavia, schaap/geit, schaap/kip?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In de natuur zullen dieren van verschillende soorten nooit spontaan met elkaar omgaan. Wat wij als 'vriendschap tussen dieren' herkennen, gebeurt alleen in gevangenschap of bij huisdieren.

Ja, daar zijn er genoeg filmpjes van op youtube;) Toegevoegd na 2 minuten: Vooral vanaf 1:20 is het heel schattig

Echt wel, kijk maar :)

Het zijn geen mensen, het gaat erom of ze elkaar kunnen verdragen.

jazeker, de vreemdste combi's zijn mogelijk, zelfs tussen roofdier en prooidier. voorwaarde is vaak wel dat de dieren op elkaar zijn ingeprent, dus dat ze samen zijn opgegroeid.

Neen Verschillende diersoorten kunnen wel in een soort van symbiose bijelkaar leven maar niet in een verhouding die vergeleken kan worden als een vriendschap bij de mensen. Als een dier mat een andere diersoort samenleeft is dat om de behoeftes van beide dieren aan te vullen.

Vriendschap, in de zin van menselijke vriendschap, bestaat niet tussen dieren. Er kan wel een vreedzaam samenleven zijn en een tot elkaar aangetrokken voelen. Dat aangetrokken voelen levert dan voor beiden voordeel op. Een klein katje zoekt bij voorbeeld de warmte van een hondenvacht. De hond laat het toe omdat het katje hem likt en dat is een prettig gevoel. Er moet altijd een zeker voordeel aan te beleven vallen voor beide dieren. Belangeloze vriendschap en voor elkaar klaarstaan, ongeacht of dit iets oplevert, vind je alleen bij mensen. (Maar zelfs dat moet je met een loepje zoeken. ;-))

Tuurlijk wel. Ik ken zelfs een geit en schaap die van elkaar hielden en zelfs een kind hebben gemaakt. Of een kat die heel veel moeite had om te aanvaarden dat haar beste vriend, een hond gestorven was. Ze bleef dagenlang in het mandje van de hond liggen. Of de schapen van andere mensen die in onze straat wonen en die kwamen in mijn tuin voor mijn kippen te bezoeken.

Jazeker, onze honden en onze pony zijn dol op elkaar, onze kat zoogt weleens de pups van ons moeder-Cairn- Terrier en deze is op haar beurt echt lief voor onze hamster en cavia's. Ik denk niet dat het alleen maar accepteren of verdragen is, dieren kunnen immers ook vriendschap met de mens sluiten, welke je zou kunnen zien als een zeer wispelturig diersoort, het ene moment mag alees, het andere soms niets. Ik denk dat dieren zelfs altruistischer zijn dan mensen, en dan gaat het niet eens om het bakje eten, de pupjes van onze moederhond zien we soms na vele jaren terug. Ze zijn vaak wat eenkennig maar als ik in de buurt kom bij mensen die een pupje van ons hebben, vliegen ze met staart omhoog naar me toe ook als ik ze in geen 8 jaar gezien heb. Nu moet ik er wel bij zeggen dat (als mijn vrouw weg is en de pups nog klein, ik ze wel eens in mijn overhemdzakje doe en ze zo bij me houd, wat ze bepaald geen straf vinden... Als je er van uitgaat dat dieren geschapen zijn voor het plezier en het nut van de mens , dan is die opzet beslist geslaagd....... Nu nog die bio-industrie de nek omdraaien en dieren met consideratie en respect behandelen. Dan komt de liefde wat meer van twee kanten, hoop ik.

ja,het kan zeker vooral als je ze van klein af laat leren kennen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100