Hoe kan ik met een blinde hond spelen?

Die hebben we te logeren. Veel kan hij niet doen omdat hij blind is. Er is toch vast wel een manier om met hem te spelen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik weet niet of hij dit leuk vind, maar je kunt een balletje met een belletje erin kopen, zo kan hij luisteren waar zijn speeltje is, doe dit wel op een plek waar geen obstakels zijn

Prikkel zijn gehoor

Ik neem toch aan dat de eigenaren ook wel eens met hem spelen? En dat je een "gebruiksaanwijzing" hebt gekregen voor de logeerpartij. Het belangrijkste zintuig van de hond is gezeteld in zijn neus! Zijn reukvermogen is niet te vergelijken met dat van de mens. Ook zijn gehoor is veel beter ontwikkeld en zijn gezichtsvermogen is anders dan van ons mensen. Het hangt er dus van af hoe goed de hond getraind is. Een balletje wat jij hebt vastgehouden zou hij makkelijk moeten kunnen terughalen door dat reukvermogen.

Hij zal vast wel met jou om het hardst aan een stuk touw of een tak willen trekken.

Als je met de hond wilt spelen, moet je met een aantal dingen rekening houden. Raak hem niet onverwachts aan zonder dat hij daar op rekent. Laat alle speeltjes die je wilt inzetten éérst ruiken. Let op zijn lichaamstaal, zodra de oren naar achteren gaan en de houding gedrukt wordt, is hij minder zeker. Praat zachtjes tegen hem, zodat de omgeving geruststellend is. Ga ook op de knieën en buig je niet over hem heen, het is niet jouw hond dus machtsvertoon kan bedreigend zijn in dit geval. Al kan hij je niet zien, hij ruikt je aanwezigheid bóven hem. Spelen kan ook door hem te borstelen, te kriebelen, te aaien. Dat is allemaal aandacht en daar draait het bij spelen om. En vooral: hij is niet zielig. Er is alleen een beetje aanpassing van jouw kant nodig.

ja zeker met midel van geluid en reuk bijvoorbeeld geef hem een bal laat hem ruiken en laat hem hooren als hij later blind is geworden weet de hond het nog van de bal (er uit ziet ) dieren die blind zijn gaan op geur en hoe zij hen eigen roetes nog herrinneren ik ga er van uit dat u deze hond niet erder heb gehad berijp ik van u maar je kan niet gek doen bij voorbeeld geen kleine kinderen ze renen en lopen van hier naar daar ,, u ook of de hond als je hem uit laat ga dan met de hond lopen maar doe dat wat sneler aan de lijn en kijk uit met de hond als u bijvoorbeeld en loopbank heb kan u ook op deze manier de hond laten lopen ,roep de hond gewoon naar u toe voorbeeld als de hond in de woonkamer zit en u staat in de keuken en de hond is al een parkeer in de keuken geweest roep hem daan eeb hij vind u wel ,daarom is een loopbank juist goed voor dieren die blint zijn als de hond paarkeer op de loopband heeft gelopen dan kan hij ook lopen /rustig rennen omdat hij weet dat het verstrouwt is en er geen opstakols zijn op die manier blijft de hond ook gezond en leeft ook langer dit is juist goed voor dieren die onder anderen blind zijn tis jammer dat veel mensen niet presis weten hoe en wat kijk hier maar wat makelijker site http://www.petnews.nl/ de hond is blind maar zijn reukvermogen is toegenomen en zijn gehoor ook wees zeer lief voor hem vriendelijke groeten dennis

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100