wanneer is het moment om mijn oude mopje te laten inslapen ?

Mijn kooikerhondje 15 jaar heeft vanmorgen een groot deel van zijn gebit getrokken gekregen, enkele hebben ze laten zitten omdat die te diep zaten,en hij daar teveel pijn aan zou hebben,gezien toestand waarin hij zich nu bevindt,nog nodig ?
Omdat hij ook last van rug en heup had,hadden ze ook rontgenfoto's gemaakt,het bot zelf was goed,maar de tunnel waar de zenuwen daar zat een vlek,en op de foto was te zien dat de tunnel vrij smal was,waar door de zenuwen naar de hersenen lopen,en die zorgen voor het doorzakken van de poten,en zijn waarschijnlijk soms bijterig gedrag,chagrijnig is hij ook ,weer afwisselend met heel blij en speels gedrag.
Toch blijft het feit,dat hij verlamd zal raken,zijn urine niet kan ophouden,en steeds meer gefrustreerder bijterig gedrag zal gaan vertonen,dus toch onbetrouwbaar.
Maar hij was zo blij om me weer te zien,al had ik liever gehad,dat ze mij onder de narcose hadden gebeld met dit verhaal,dan had ik hem niet meer laten bijkomen.
Dit hadden ze ook willen doen,maar ze wisten dat komende week ,voor mij persoonlijk een hele moeilijke week wordt,en omdat ik zo aan mijn hond hang,hadden ze zoiets,laat hem nog even steun geven.
Ze adviseerde wel om toch niet te lang te wachten,omdat hij zelf ook wel merkte dat er iets niet klopt.
Maar wat is eerlijk tegenover hem,hoe lang wachten,hij staat nu onder invloed van pijnmedicatie voor me te kwispelen,hoe moet ik dan in godsnaam het goede moment voor zijn dood kiezen ?

Toegevoegd na 1 uur:
een neurologisch probleem

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ach joh.... wat ontzettend verdrietig.... ik heb nog even voor hem geduimd vanochtend..... Wat stom, dat ze je niet even hebben gebeld toen hij nog onder narcose was. Want nu zit je in een heel moeilijk parket, zeker ook omdat hij nu redelijk okee lijkt en je een moeilijke week te wachten staat. Je vraagt om het goede moment voor zijn dood..... pffff.... ik denk dat jij dat weet. Hij zal het je ook aangeven. Wat mijzelf zeer kort geleden heeft geholpen, en misschien heb je er wat aan: ik heb mezelf opzij gezet en alleen aan mijn hond gedacht. Hij leed en daarom was het m.i. eigenlijk allang tijd. Het is altijd heeeeeeeeeeel moeilijk! Heel veel sterkte!!!

klinkt heel moeilijk, ten eerste sterkte er mee. geniet nog eventjes van je hondje maar realiseer je dat ieder leven wezen op een gegeven moment zal moeten overlijden, zo is het leven. er is nooit een goed moment voor te kiezen, maar jij kent je hondje het beste, als hij niet meer zichzelf is komt dat waarschijnlijk door ondragelijke pijn (honden laten pas aan hun baasje merken dat ze pijn hebben als het echt niet meer gaat) ik snap dat je heel veel om hem geeft, maar dat is ook meteen de reden om hem niet veel langer door te laten lijden, rouw is de prijs van de liefde. nogmaals sterkte

Ik zou aan de artsen vragen wat niet te lang is en als ze het niet weten zou ik het na de moeilijke week doen

Wanneer? Heel erg moeilijk om dat te beslissen. Misschien kan ik je helpen met het volgende. Probeer al je eigen gevoelens op zij te zetten, en denk alleen nog maar wat voor je diertje het beste is, je wilt immers beslist niet dat die pijnlijd. Alleen maar het beste voor je diertje doen, dat is wat je wil. Ik wens je heel veel sterkte.

als ik jou verhaal zo lees,ga ik ervan uit dat je heel veel van je hondje houd ik heb zelf ook een heel lief hondje moeten laten inslapen als je ziet dat hij pijn heeft en geloof me je kan het zien dan moet je dat arme dier niet langer laten lijden en met hem naar de dierenarts gaan, om hem te laten inslapen

Met alle respect, maar net als met kinderen verzorg je een huisdier zo goed mogelijk. Met huisdieren neemt men de ongemakken op latere leeftijd op de koop toe. Voeding, drinken, beweging en medicatie kan men aanpassen. Alleen bij onhoudbaar lijden van het huisdier laat men ingrijpen door een dierenarts, niet omdat het u even beter uitkomt. Ik neem aan dat u ook heel veel mooie momenten met uw huisdier heeft gehad. Dus laat niet als dank..........

ik leef met je mee en de keus waar je voor staat. nu zul je vinden dat ik hard klink maar er is geen goed moment, het enige goede dat jij kan doen is je hondje zo snel mogelijk in te laten slapen. je moet zo denken; jij en je hondje hebben het goed gehad en hij is ook al wat op leeftijd met enorme problemen voor de nabije toekomst... dus als je goed voor dat dier wilt zijn stel je niets uit omdat jij niet kan kiezen... hetgeen alleen maar in pijn uitmond voor je hondje. sterkte.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100