vraag ivm men hond fila brasileiro over stamboek kunnen aanvragen of niet?

ik heb hier deze week in caraiben een filo brasileiro gekocht maar er is geen stamboek van ik heb wel de ouders gezien en vader is met stamboek is er een mogelijkheid dat ik van deze hond een stamboek kan aanvragen of iets dergelijks zodat deze ook stamboek heeft moeder heeft geen stamboek maar wel raszuiver en vader heeft stamboek maar bij men pup heb ik geen stamboek gekregen wie weet daat meer info over

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk als er geen stamboek bij is dat je geen stamboek ga vast krijgen.want dan betaal je wel veel meer hoor.dan dat je nu zult betaalt hebben.maar vraag eens aan u vearts er raad over die moet dat normaal wel weten ,want de wetten veranderen maar altijd he dat je het niet kunt bijhouden .succes er mee

voor zover ik weet zal je voor de pup geen stamboek kunnen krijgen als de moeder er geen heeft. moeder kan wel raszuiver zijn, maar moet dat kunnen aantonen met een stamboek.

Je krijgt alleen een stamboom indien de ouders er beiden een bezitten en de dekking op tijd is aangemeld bij de raad van beheer. De stamboom kan derhalve alleen worden aangevraagd door de fokker. Je zult het bij deze hond dus zonder stamboom moeten doen.

Bronnen:
http://www.hondenplaza.nl/page/infostamboom.php
http://www.raadvanbeheer.nl/rashonden/stam...

Het antwoord is een duidelijke nee. Dit heeft meerdere oorzaken: - Beide ouders hebben niet allebei een stamboom - Het land waar je je hond gekocht hebt werkt met andere erkenningen dan het Europese systeem Vermoedelijk ben je ook opgelicht. De kans dat je een pure Filo Brasileiro hebt, kan nog steeds aanwezig zijn maar vermoedelijk ben je in de trukage van een broodfokker gevallen. Ook zou ik je nieuwe hond meteen nalaten kijken op de aanwezigheid van besmettelijke ziektes. Als je een hond uit het buitenland meeneemt dan loop je namelijk risico dat je hond een vreemde ziekte meedraagt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100