Waar moet je aan denken om te beslissen of je goudvissen wil kopen?

Waar moet je aan denken om te beslissen of je goudvissen wil kopen? Wat komt er allemaal bij kijken? En hoeveel gaat het allemaal kosten?

Toegevoegd na 20 minuten:
En als het gaat om voedsel voor de vissen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Koop in géén geval een ronde kom. Daar worden ze helemaal geschuffeld van!! Een groot , vierkant aquarium, met een zo natuurlijk mogelijke leefomgeving : rotsen waarachter ze zich kunnen verschuilen, waterplanten, zuurstof. Een aquarium moet je bijhouden : muren/ramen krabben, oude water eruit, nieuw erin. Maar een aquarium is heerlijk rustgevend om naar te kijken, en je zult er veel plezier aan beleven, als je een mooie habitat voor ze creëert.

- wil je een dier in een kommetje houden, welke eigenlijk eindeloze sloten nodig heeft - Ga je elke week de kom schoon maken - Kan je een stabiel klimaat bieden - Hoe vaak wil je op vakantie, en wie gaat er dan voor zorgen De kosten zijn niet zo groot. Een mooie bak of kom, plantjes, steentjes, een vis en voer. Voor minder dan 50 euro kan je dat bij ekaar hebben.

Je moet een kom/aquarium kopen, zand of steentjes, plantjes en voer. Goudvissen zelf zijn niet duur en de rest eigenlijk ook niet. Alleen een aquarium kan wat kosten. Er komt verder niet heel veel bij kijken als je het zelf simpel houdt (qua decoratie, filter etc)

Er komen natuurlijk wat kosten bij, maar ga eerst bij jezelf na of of je het wel echt wil, het lijkt makkelijk, maar het kost veel tijd, want je moet elke keer. De bak verschonen, dat klinkt makkelijk, maar het is een lastig werkje, ook moet je regelmatig planten en de filter verversen. Het kost ook heel veel ruimte, ik heb al 2 jaar vissen en ik kan mijn kamer niet veranderen om dat dat niet kan met de visjes.. Ze zijn wel heel gezellig :)) Suc-6 !!!!

Koop nooit een goudvissenkom!! Deze zijn niet geschikt voor goudvissen. Koop dus een flink aquarium met kap en licht. Goudvissen vervuilen het sterkste van alle vissen. Dus heb je een extra grote filter en pomp nodig. Regelmatig water verversen. Goudvissen trekken vaak de planten los en woelen veel. Er bestaan veel soorten andere vissen die wel klein blijven, kunnen leven in kamertemperatuur en vrijwel niet vervuilen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100