Mijn 2 cavia's zijn overleden Zij stopten zo met eten De Dierenarts vond bij de eene een ontsteking Zij waren net 1 jaar hoe kan ik de 3 beschermen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zorg dat deze 3e goed vers groenvoer krijgt en wortel. Dus niet enkel bix en droogvoer. Andijvie zonder bruin eraan,(wassen en laten drogen), geen sla, wel (gewassen en gedroogd) komkommerschil en winterpeen. Kijk goed uit dat ze niet bij de kamerplanten kunnen, deze kunnen giftig zijn. Verschoon tijdig de kooi zodat er geen ziektekiemen kunnen ontwikkelen. Soms zit er in hooi ook ziektekiemen of parasieten. Je kunt daar niet veel aan doen. Helemaal geen hooi is jammer voor de cavia, maar wel 't veiligst.

Dat had je aan de dierenarts moeten vragen.Misschien had je kunnen adviseren om je 3 een spuit/kuur antibiotica te geven om bij hem de bacterie uit te bannen.

Met alle drie naar de dierenarts te gaan en ze te laten controleren of zij ook een ontsteking hebben. Laat ze dan ook zonodig behandelen met een antibiotica kuur.

je kan niet meer doen dan goed voor je cavia zorgen. goed voer, vit. c, een ruime schone kooi. ook zou ik er een tweede cavia bijhalen, als deze gezond blijkt te blijven. verder is het van belang stress te vermijden; chronische stress vermindert de weerstand.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100