Mijn konijn is gestorven, en het broertje komt niet goed overeen met andere konijnen, wat te doen?

Ik had 4 konijnen, 2 vrouwtjes en 2 mannetjes. 2 Waren broer en zus, de andere 2 waren geen familie. Broer en zus waren altijd bij elkaar, verzorgde elkaar, deden echt alles samen. Maar het meisje was ziek geweest, ze had een ontsteking aan haar oog, het was een grote ontsteking, dus we waren naar de dierenarts geweest, en ze had ons medicatie en zalf, ... gegeven, door de pijn at ze niet meer. Dus had ik daarna nog eens gebeld naar de dierenarts, of ik wortelsap (zonder suiker,...) of gepureerde groentjes mocht inspuiten in het mondje, en dat mocht, dus dat deed ik dan ook en ik gaf elke dag haar medicatie, en deed elke dag haar zalfje op. Aangezien het niet besmettelijk was bleef haar broertje bij haar en verzorgde haar ook heel erg goed, de dierenarts had niet zoveel hoop meer voor haar. Ik deed er alles aan om haar terug beter te maken, en na een paar weken had dat resultaat haar oogje was weer helemaal beter, ze at terug. Ze was wel nog mager maar aangezien ze terug at begon dat te beteren, ze was weer helemaal actief! Nu plots 2 dagen geleden lag ze dood in haar hok, ik was er helemaal van geschrokken, eerst dacht ik, slaapt ze nu?! Maar dat was geen normale houding, ze was dood :'( Ik vraag me echt af hoe het komt ze zag er nog helemaal perfect uit! Kan iemand dit verklaren?

Maar nu heb ik wel een probleem, haar broer komt niet echt goed overeen met mijn 2 andere konijntjes, altijd als ze samen zijn begint hij te vechten, ik weet echt niet wat ik moet doen! tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is normaal dat ze vechten . Maar hoe langer ze bij elkaar zijn , hoe meer ze aan elkaar wennen . Op den duur zal dit verbeteren . Ik had dit ook bij mijn kippen , en nu zijn ze de beste vriendjes ! Veel sucses!

Uw konijntje is waarschijnlijk in de slaap gestorven, als u de juiste doodsoorzaak wilt weten moet u een dissectie aanvragen. Die grote oogontsteking zal haar wel erg verzwakt hebben. Het beste dat u kan doen is een vrouwtje zoeken van hetzelfde ras en leeftijd. Haar broertje zal dan afgeleid worden en hopelijk is het evenwicht dan terug hersteld.

Het is heel normaal dat rammen met elkaar gaan vechten. Als ze samen zijn opgegroeid valt het meestal wel mee, maar ook dan is het beter ze niet te dicht op elkaar te zetten. Huisvest ze dus apart, of zorg dat ze heel veel ruimte hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100