Eten vogels landschildpadden?

Mijn schilpad op het balkon is spprloos verdwenen! Hij kan niet naar binnen of over het hek! Zijn er roofvogels die ze kunnen pakken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is vast niet wat je wilt horen, maar schildpadden in het wild zijn, zeker als ze nog klein zijn, meer prooi dan jager. Daarbij kan ik me voorstellen dat er wel een (grotere) roofvogel (of misschien zelfs kat, al was het alleen om te spelen?) bij je in de buurt gehuisvest is die best een schildpadje lust. Ik weet niet hoe je balkon eruit ziet, hoe het gelegen is en hoe toegankelijk het is, dus het is lastig om te zeggen. Weet je zeker dat het schildpadje zich niet heeft verstopt in een of ander hoekje of ergens onder of achter? Toegevoegd na 36 seconden: Daarbij zeg je 'over het hek', maar kan hij er ook niet onderdoor?

Heeft hij zich niet ergens heel goed verstopt om in winterslaap te gaan? Ik weet niet hoe groot je schildpad is maar een roofvogel heeft weinig grip op een schildpad die volwassen is.

het is erg onwaarschijnlijk dat je schildpad door een roofvogel is gepakt. roofvogels die zich in de stad kunnen ophouden zijn vaak sperwers, gespecialiseerd in het uit de lucht grijpen van kleine vogeltjes. een meeuw zou mss wel raad weten met je schildpad, maar die zal niet snel op je balkon landen; die komt er nooit meer vanaf. het is fris buiten; ook ik vermoed dat je schildpadje zich verstopt heeft om in winterslaap te gaan.

Een Griekse landschildpad graaft zich tijdens de herfst in om aan de winterslaap te beginnen. Bij gebrek aan zand heeft dit dier zich mogelijk verstopt in één of ander gaatje, zoals een regenafvoerpijp of onder wat spullen die op je balkon staan. Ik kan mij moeilijk voorstellen dat bv. een blauwe reiger op een balkon naar schildpadden gaat zoeken.

Heb je bloembakken op het balkon, mijn vroegere overburen kwamen er in het voorjaar achter dat hun schilpadden zich voor de winter hadden ingegraven.

Als de schildpad zich onvoldoende kan verbergen en is nog niet groter dan 10cm. bestaat er de mogelijkheid dat een ekster jou schildpad heeft gevangen en op gegeten. De andere mogelijkheid wordt door de andere al goed omschreven. Overigens had de schildpad allang binnen en in winterslaap moeten zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100