Hoe kan ik onze kat echt aan binnen laten wennen?

Onze kat mauwt de hele dag echt een beetje klagen. Vooral als de keukendeur open is geweest. Het lijkt wel of hij naar buiten wil. Maar er wordt hier erg hard gereden en is gewoon niet veilig. Wat kan ik er aan doen om hem echt aan binnen te laten wennen. Zodat hij buiten niet meer mist. Onze andere kat heeft er trouwens geen last van die vind het prima binnen. Kan iemand mij aub helpen?!

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb altijd geleerd: eens een buitenkat, altijd een buitenkat. Zorg dat ze gewoon echt nooit meer naar buiten kan, want 1x geluk is rede tot volgende poging. Je kunt ook (als je een tuin hebt) een kattenren maken. Dan kan ze toch naar buiten, maar kan niet onder een auto lopen!! Toegevoegd na 2 minuten: Bij mij is het trouwens niet gelukt. Mijn poes begon op een gegeven moment steeds te ontsnappen. Op een gegeven moment merkte we dat ze een ander huisje heeft gevonden waar ze wel de hele dag binnen wil zijn. We hebben haar nu aan die mensen gegeven, ze heeft het daar blijkbaar beter dan bij ons haha.

allereerst; is het niet mogelijk een ren te bouwen, of de tuin af te zetten, zodat de kat veilig naar buiten kan? het is zo heerlijk voor ze als ze een frisse neus kunnen halen. wat betreft het binnenhouden; het gemauw consequent negeren. wel moet je de kat alternatieven bieden voor het opwindende buitenleven. zorg voor meerder grote klimpalen, waar de kat in kan klimmen en rusten op een hoog plekje. speel dagelijks met hem, tot hij echt goed moe is. een laserlampje kan goede diensten bewijzen, en verder kom je met propjes en een oude veter al een heel eind. verstop z'n brokjes, en neem een voerbal in gebruik. laat 'm maar werken voor zijn eten. haal buiten naar binnen; zo heb ik onlangs eikels geraapt, en de katten leven zich helemaal uit. een verse vogelveer is ook megainteressant. hou je kat dus bezig, dan heeft hij geen tijd om te simmen. succes!

Rieneke gaf al een heel goed antwoord. Ik wou alleen nog wat aanvullen: nadat onze vorige kat onder een auto was gekomen (hij heeft het overleefd) moest hij ook wennen aan binnen. In het begin mauwde hij ook, maar het werd minder en minder. Het is wel zaak hem dan altijd binnen te houden, een keer naar buiten, begin je weer van voren af aan. Maar na een tijdje was hij het wel vergeten. Zo gauw het buiten niet al te koud is, zetten we de deur open met een hordeur ervoor. Op die manier kan hij toch buiten ruiken, zien en horen. Dat vond onze oude poes en nu onze nieuwe poes nog steeds altijd erg leuk. Wij zitten soms te koukleumen omdat de poes zo graag de deur open heeft. Dus mijn ervaring is dat katten er wel aan kunnen wennen... Ook al zijn ze eerst buitenkatten geweest. Maar natuurlijk kan dat per kat verschillen, net als elk mens, is elke kat anders.

bij de dieren speciaalzaak hebben ze spullen om katten uit een tuin te houden{vroeger waren het druppels] die strooi je bij de deur om ze binnen te houden heeft bij mij gewerkt de kat kwam niet meer in de buurt van de deur

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100