Mijn vogel heeft een ei gelegd maar die vogel zit er niet op is er dan wat mis ??

Weet jij het antwoord?

/2500

dat hangt van de soort af. sommige vogels leggen eerst alle eieren, en gaan dan pas broeden. andere soorten beginnen meteen.

Is het een vogel alleen? In dat geval weet je zeker dat het een popje is. Vogels alleen leggen ook wel eens een ei. Dat eitje is dan niet bevrucht en er wordt verder niet naar omgekeken. Heb je twee vogels? Dan is het nog niet duidelijk of het een mannetje en een vrouwtje betreft, tenzij je door de kleur van beide vogels weet dat het 'goed' zit. Je zou dus bij twee vogels van gelijk geslacht ook met onbevruchte eitjes zitten. Als het gaat om een bevrucht eitje, dan kan je het eerste eitje weghalen en er (als het in een nestje gelegd is) een kalkeitje voor in de plaats leggen. Dat doe je ook met het volgende eitje. Bij het derde leg je ze allemaal terug. De eventuele jongen komen dan gelijk uit zodat de jongste niet door de oudste verdrukt wordt. Uitgehaalde eieren bewaar je in vogelzand. Je keert ze iedere dag.

Er hoeft niets mis te zijn. Ik heb vroeger een agapornis (dwergpapegaai) gehad. Het was een vrouwtje, er is nooit een mannetje bij geweest. Gedurende haar leven heeft ze zo'n 20 eieren gelegd. Meestal in groepjes van 4 (verdeeld over meerdere dagen). Ze zat er dan wel eens op, maar nooit echt heel lang. Na een weekje haalden we ze altijd weg. Zoiets dergelijks zou er dus ook bij jou aan de hand kunnen zijn.

wat voor een vogel is het ? kippen gaan pas op eieren broeden als alle eieren gelegt zijn ,zo dat se bijna tegelijk uit koomen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100