Voor mijn konijntjes komt de 1e winter eraan. Ze staan buiten. Ik maak me zorgen, gaan ze het nu heel koud krijgen? Of kunnen ze goed tegen kou?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wij hadden in het grotere hok, een klein laag nachthokje gebouwd. Hier paste het konijn zo’n beetje precies in zodat het een soort holletje was. Met flink wat stro in het hok - en een klein beetje hooi - kon het konijn zichzelf heerlijk inpakken. Omdat zij altijd buiten stond was zij ook veel gewend. Tot ongeveer -5 graden vorst lieten wij haar buiten staan. Als het kouder werd zette wij het hok binnen in de koele schuur. O ja, en met de jaarwisseling - met al dat geknal - zette we haar ook naar binnen. Ook belangrijk zijn natuurlijk de hierboven genoemde tips!

konijnen kunnen prima buiten de winter doorkomen, als je op een aantal zaken let; zorg dat ze goed uit de wind staan. 's nachts het hok afdekken met een kleed werkt nog eens extra goed. zorg er verder voor dat de konijnen voldoende hooi en dergelijke in het hok hebben liggen, waar ze lekker tussen kunnen kruipen.

Het hok moet tochtvrij zijn en hij moet de beschikking hebben over voldoende stro zodat hij zich lekker warm kan houden.

En als het vriest, dan moet je goed opletten of het water niet bevroren raakt.

Ik zou het niet doen, ik ken mensen waarvan de konijn zijn doodgevroren. En daar is maar 1 slechte nacht voor nodig. Hun water bevriest ook. Wij haalden ons huiskonijn altijd naar binnen in de winter. Zolang je je konijn goed opvoed kan die gewoon op zijn kleedje in de woonkamer de winter doorbrengen. Jij vind het ook niet leuk om buiten te slapen, zelfs al heb je een dikke jas aan Toegevoegd na 24 seconden: Als die konijntjes nog zo jong zijn als op de foto, zeker NIET doen!

Wat vooral belangrijk is dat je ze vanaf nu NIET meer naar binnen haalt. een uurtje om te spelen is geen enkel probleem trouwens maar konijnen zijn nu al bezig een wintervacht te maken. als je ze 2 dagen binnen zet verliezen ze die en DAN gaat het daarna niet meer goed buiten EN het is heel fijn als je er meer dan een hebt want ze hebben ERG veel warmte aan elkaar Onze konijnen zijn de hele winter buiten geweest (en toen was het echt goed koud). Ik heb toen wel doorzichtig plastic voor het gaas gedaan dat het hok zo tochvrij mogelijk was (klein reepje opengelaten, en aan de buitenkant zodat ze er niet aan konden knagen. Als hij keihard vriest, lauwwarm water geven (2-3 x per dag) en dat leren ze snel, dat ze dan gelijk moeten drinken. Lekker stro in het hok (geen hooi op de grond dat wordt nat en plakkerig) Gaat vast goed

Onze konijnen staan al jaren buiten en dat gaat altijd goed. Je ziet nu al dat hun vacht dikker en voller begint te worden voor de winter die eraan begint te komen. Wij doen naast bodembedekker (zaagsel) wel stro in het slaap/nachthok. Water zit in een soort thermosflesje voor knaagdieren, dat bevriest niet, ze krijgen wel 2x per dag vers water.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100