Wat was de oorzaak van de dood van mijn sluierstaartvis?

ik had vroeger een zwarte sluierstaartvis, op een dag ging hij steeds op zijn rug zwemmen/drijven. als je hem even aanraakte ging het voor 30/40 sec. maar daarna ging hij weer op de rug zwemmen. hij zwom in een bokaal met een paar planten en stenen, met 3 andere vissen [2goudvissen & 1 sluierstaartvis] hij kreeg visvlokken als eten.
R.I.P. sluierstaartje

Weet jij het antwoord?

/2500

Alle goudvisachtige, dus ook de sluierstaarten, zijn vissen die zeer veel vervuilen. Binnen een week zit het water vol met vissenpoep, ook al zal je het niet altijd zien. Enkel een goede filter kan het water schoon en gezond kunnen houden. Een sluierstaart is zwakker dan een goudvis, dus gaat als eerste dood. In het vieze water, ook al lijkt het helder, krijgen vissen meestal een bacterie ontsteking in hun darmen, hierdoor komen er gassen in hun darmen en gaan ze op hun rug drijven. Hierna gaan ze dood.

???!!! sluiterstaarten moeten korrels krijgen anders krijgen ze teveel lucht binnen, en dan gaan ze drijven ja... een kom of bokaal is natuurlijk ook een hele dikke FAIL. dus de oorzaak? sorry, maar dat was jijzelf

Zoals hierboven al gemeld. Door de vlokken happen ze lucht mee. Je hebt dus het verkeerde voer gegeven waardoor het is gekomen. Ze moeten korrels krijgen die bezinken. Let erbij op dat je niet teveel geeft zodat alle voer gaat rotten op de bodem.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100