Hoe leer je een pup van 14 weken het blaffen af als ie savonds in zijn bench moet?

Wij hebben een Franse bulldog van 14 weken oud die iedere avond weer enorm blaft als ie zijn bench in moet. Wij hebben al expres de radio aan staan maar dat werkt niet, dekens of iets dergelijks er bij ook niet. Heeft iemand een oplossing want hier worden wij niet bepaald vrolijk van?!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bench wegdoen! Zet een stuk (met ruime afmetingen) af in de keuken. In ieder geval daar een afscheiding maken waar z'n voerbak en water ook staan. Dat is vertrouwde omgeving.

Door er geen aandacht aan te besteden, negeren. Niet uitgebreid afscheid nemen oid. Gewoon hond in de bench doen alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Niks zeggen en weggaan. En vooral niet teruggaan en aandacht geven als hij toch gaat blaffen. Radio en extra dekens zijn echt niet nodig. Een kleedje om op te liggen is voldoende. Waarschijnlijk pamper je (goedbedoeld) de kleine teveel.

Mijn buren hadden dat probleem ook en hadden een aparte oplossing bedacht om de hond hierin op te voeden. Iedere keer als de hond ging blaffen gooiden ze een handje fijn kiezelgrint op de neus van de pup. Het deed geen pijn maar de boodschap was duidelijk. Het werkte.

Mijn Franse bulldog deed dat ook heel erg in het begin, maar je moet die bench wegdoen en gewoon een mand of inderdaad zoals hierboven al genoemd is een ruimtelijk stuk afsluiten zoals bijvoorbeeld in de gang of de keuken. Daarna moet je het gepiep gewoon negeren hoe zielig dit ook klink dit was bij mij na 1 week verholpen. Succes!

Ik denk, dat het niet zozeer de bench is, als wel het 'weggaan' van zijn roedelgenoten, dat maakt dat hij blaft. In de natuur is het levensbedreigend voor een pup, als hij niet bij zijn roedel kan blijven. Dus als jullie naar een andere kamer gaan (of nog erger : naar bóven) en de pup eenzaam achter moet blijven is er paniek in de puppenwereld. Neem de bench mee naar jullie slaapkamer, zodat hij jullie hoort ademen en bewegen, en je tegen hem kunt praten, als hij 's nachts onrustig wordt. En als hij alleen 's nachts in zijn bench moet, wordt dat dus een 'straf'. Hij kan ook overdag af en toe in zijn bench gedaan worden, met een kluifje, terwijl jullie eten of tv kijken, bijv. Gewoon met het deurtje open, zoals je hem naar zijn 'plaats' of zijn 'mand' zou sturen.Of als je boodschappen moet doen, of naar de tandarts oid, waarbij de pup om welke reden dan ook niet mee kan/mag, waarbij het deurtje dan wél dichtgaat. De bench moet voor hem een plek worden van rust en veiligheid, waar hij zich ten alle tijden kan terugtrekken, als er teveel 'action' om hem heen is, en waar hij zich ongestoord weet : als hij zijn bench opzoekt, mag er niemand naar hem toe. Dus deurtje open en lekkere deken erin, of een lekker kussentje. Het is gewoon een andere vorm van 'mand', 'zijn' plaats, met als enige voordeel boven een mand, dat je af en toe het deurtje dicht kunt doen. Het wezen 'hond' is nou eenmaal een roedeldier, dat bij zijn vervangende roedel ('zijn' mensen!!!) moet kunnen zijn. Je 'neemt' een hond, zoals je een kleuter zou 'nemen': een gezinslid, dat er helemaal bijhoort, zoveel mogelijk overal naar toe meegenomen wordt, en niet als een ornament, wat af en toe van de plank gehaald wordt.....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100