welke kleine vogeltjes die je binnenshuis kan houden, zijn rond 6-7 uur wakker (en laten dit ook flink horen)?

door DSPS slaapt ik écht overal doorheen.
er is iemand die me elke ochtend belt maar wil hier niet altijd een beroep op blijven doen (o.a.vanwege de bel kosten)

vroeger had ik 5 grasparkieten op mijn slaapkamer waar ik WEL wakker van werd. vraag me af of dit weer een optie kan zijn nu er een paar dingen zijn veranderd.

-mijn slaapkamer is niet meer zo groot dat ik een flinke kooi kwijt kan
-ik ben niet vaak op mijn slaapkamer
-moet met een soortgenoot overweg kunnen zodat ie niet wegkwijnt (overdag in de woonkamer zetten is geen optie, heb 2 katten met goed ontwikkeld jachtinstinct)
-hoeft niet tam te zijn (overjarige voliere vogel zou b.v.ook kunnen??)

welk vogelsoort
-kwettert flink rond een uur of 6-7 (gemiddeld, dus los van de jaargetijden uiteraard)
-schreeuwt niet gelijk de hele straat wakker
-is niet te groot (grotere afmeting dan engels grasparkiet wordt 'm niet)
-kan zich prima in een rustige ruimte redden met een soortgenoot


ff voor de goede orde
ik ga geen #impulsaanschaf# doen
welzijn van de #vogeltjes# is de prio.
tips om te slapen/ontspannen werken niet bij DSPS ;-) (hint)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Iedere vogel past zich met zijn ochtendgeluid aan bij het seizoen. Als het straks om 7 uur nog donker is, gaat geen enkele vogel jou wakker maken. Pas bij het opkomen van de zon, zal een vogel zijn blijdschap voor een nieuwe dag kenbaar maken. Parkieten zijn inderdaad de grootste herrieschoppers, valkparkieten ook, maar die moeten toch wel wat meer ruimte hebben en af en toe los kunnen vliegen. Kan dat niet, dan vooral niet aanschaffen. De kleine dwergpapagaai kan er ook wat van, is leuk om te zien en met een koppeltje heb je genoeg aan een ruime parkietenkooi. De Agapornis Roseicollis (de bekendste dwergpapagaai) is niet overdreven duur. Bij de fokker heb je al een paartje voor rond de 40 euro. Fokkers zijn op te vragen via de vogelvereniging in je eigen woonplaats. Gewone zangvogels moet je als eenling houden willen ze blijven zingen. Dat is geen haalbare kaart. Erg eenzaam als hij (alleen de mannetjes zingen volop) alleen in je slaapkamer moet zitten.Bovendien is het geluid te aangenaam om jou wakker te krijgen (waarschijnlijk). ;-)

Je zou een valkparkiet kunnen nemen die krijsen heel erg.

Misschien heb je iets aan deze link, anders moet je misschien gewoon eens naar een dierenwinkel bij jou in de buurt gaan en vragen wat het beste is... Veel succes met je wek-probleem!

Uit ervaring zou ik voor de agapornis gaan. Zeker als je een koppeltje hebt zijn het gigantische lawaaischoppers. Een eerder antwoord snijdt een goed punt aan: Als het buiten donker is, zijn de beestjes ook nog stil, maar om dat op te lossen zou je eventueel een wake-up light naast de kooi kunnen zetten :)

zebravinken.en dan zo`n lamp die de je langzaam wakker maakt.de vogels wennen aan dat ritme,denken dat het dag wordt en beginnen te kwetteren.er kunnen er best veel in een redelijke kooi..goede morgen.suc6.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100