Moet je de nagels van een kat knippen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

in principe is dat nergens voor nodig. zeker bij een buitenkat zou ik het niet snel doen; die kan in een situatie komen te verkeren waarin hij z'n scherpe nagels nodig heeft. uitzondering zijn oude katten. die kunnen hun nagels niet goed meer intrekken, en dat loopt op den duur niet lekker. ook houden ze het niet meer bij, waardoor je zelfs ingegroeide nagels kan zien. gelukkig zijn die oudjes vaak wel mellow, en maken ze er geen drama van als je hun nageltjes knipt.

nee dat doen ze zelf, je kan beter een krappaal voor ze kopen

Ja dat is wel het beste anders worden ze te lang, bovendien een krabpaal alleen is niet voldoende. Anders blijft ie haken of zo aan de meubels gaat ie eraan krabben. In het wild kunnen ze hun nagels beter bijhouden aan de natuur in huis niet. Toegevoegd na 1 minuut: Het hoeft trouwens niet altijd, zolang je maar goeie krabspullen in huis hebt waaraan ze kunnen krabben.

het hoeft niet, zelf doe ik het wel, voornamelijk om mijn meubels en mijn buik/bovenbenen te sparen. Als je nou besluit het te doen, knip dan alleen het uiterste puntje er af, daar voelt de poes niets van, als je het eng vindt kan je altijd aan je dierenarts vragen of hij het een keer voor wil doen. en, als je niet goed kan zien waar het "leven" in de nagel zit kan je de nagel met je vinger en een klein beetje water even nat maken, dan is het beter te zien.

Bronnen:
http://www.prinspetfoods.nl/kat/verzorging...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100