moet je de tanden van een babypoesje poetsen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

in principe niet, het zijn immers nog melktanden, Echter als je van plan bent het wel te doen als ze volwassen zijn kan je het maar beter wel doen zodat hij er aan went. Overigens vind ik het tandenpoetsen bij katten echt onzin, ik ben opgegroeid met katten en er heeft er nog nooit een gebitsproblemen gehad, we gaven ze geen superduur voer, poetsten nooit de tanden en ze zijn allemaal ouder dan 18 geworden(één zelfs 22) mensen eten veel suiker en dingen met zuren er in waar onze tanden niet goed tegen kunnen, bij katten valt dit reuze mee.

nee dat hoeft niet jou kitten heeft dat nog niet nodig. en als ze straks harde brokjes kan knabbelen gaat het automatisch.

Het kan zeker geen kwaad om de poes eraan te laten wennen, want je kunt er tandvleesproblemen en tandaanslag op latere leeftijd mee voorkomen. Dan moet je zo'n twee keer per week met een steriel gaasje om je vingertop zachtjes over de tandjes wrijven, aan de buitenkant (binnenkant van het gebit wordt schoongehouden door die rasptong). Ook kun je een speciale zachte tandenborstel gebruiken en specifieke tandpasta (verkrijgbaar bij goede dierenwinkels en de dierenarts). Hier vind je veel informatie over het kattengebit en eventuele problemen ermee: http://www.dierengebit.nl/kat-gebit-het-normale-gebit.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100