Hoe stop je je buren van je katten naar het asiel te brengen?

Sinds enkele weken hebbenw e jonge kastjes, welke sinds 3 weken alleen buiten rond lopen. Overdag zijn ze 10 uur alleen buiten, en lopen dan dus ook buiten onze tuin, en inmiddels tot ruim 1 km van huis weg. Om 6 uur 's avonds zitten ze op de parkeerplaats op ons te wachten.

In deze 3 weken ben ik al 2 keer naar het asiel geweest, en 3 keer naar de hele omgeving geweest om onze katjes terug te halen. Elke keer was het zo dat iemand een katje van straat geplukt had en 'heel aardig' opgesloten had. In het kader van: Zulke jonge katten moeten wel weg gelopen zijn. Mara dat doen onze katjes dus niet. Hoe maak ik de buurt dit duidelijk?

Ik laat nu flyers drukken die we de buren binnen 40 huizen door de bus gooien. Maar dat lost natuurlijk het probleem niet op bij verdere buren.

Een bandje vind ik eng: De katjes klimmen graag, en duvelen vakaer wel dan niet uit de boom naar beneden..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn ook mensen die bewust katten naar een asiel brengen omdat ze er overlast van hebben. Daar wel eens over nagedacht ?

Leuke beestjes zeg! Ik denk toch dat een bandje met zon kokertje eraan de beste oplossing is. Mijn kat is gechipt, daar staan zijn en mijn gegevens is. Dit kost alleen wel wat natuurlijk.

Stuur een briefje naar het asiel met de foto´s van de kleine katten en als ze daar heen gebracht worden, dan zal het asiel je terugbellen en dan kun je ze weer ophalen... Dat is toch ook een oplossing...

Je heb speciaal kattenbandje met elastiek er in op die manier kunnen ze zich zelf niet ophangen. Je heb van die kokkertjes waar je een papiertje in kan doen met je adres of telefoonnummer, of je kan een penning bestellen bij ons kan dat bij de dierenwinkel. Succes er mee.

Wat ik me altijd afvraag....waarom heb je katten?? 80% van de dag val je er andere mensen mee lastig. De katten kan je inmiddels nooit meer binnen laten, dus ik ben bang dat er geen oplossing is.

is het niet mogelijk je tuin af te zetten, zodat ze veilig naar buiten kunnen? die jonkies zijn nog zo argeloos en speels, ik kan me voorstellen dat mensen het niet vertrouwen en je katjes willen "redden". vrij naar buiten zou ik pas doen na castratie, als ze een maand of 7 zijn.

Op één of andere manier een briefje in een penning of kokertje, waarop staat "Als u mij vindt, laat mij dan weer lopen. Ik vind zelf de weg naar huis terug." Eventueel adres en telefoonnummer erbij. Als de mensen de katten wegbrengen omdat ze in de tuin schijten, zal dat het probleem niet oplossen. Maar ja, dan moet je iets aan de oorzaak doen, en zorgen dat je buren geen last meer hebben van dat geschijt.

Zowiezo altijd een bandje met penning/koker omdoen. Dan zien mensen ook dat het geen zwerfkat is. Onze kat heeft er ook 1, en die hangt zichzelf er nooit aan op. Het is op zich sympatiek van je buren dat ze zich bekomeren om loslopende katten. Dat moet je ook gewoon zeggen, maar zeg dat je liever heb dat ze dat niet meer doen. Gewoon stug zijn en herhalen, dan lost het zich vanzelf op. Maar misschien willen je buren niet dat jou katten in hun tuin lopen, dat moet je respecteren. Ik weet niet hoe je woont(rijtjeshuis), maar als je geen grote tuin(lees ruimte) hebt, moet je eigenlijk niet zoveel katten nemen. Dan is de enige oplossing: Hek/muur om de tuin om te voorkomen dat ze ontsnappen.

De katten chippen. Als ze dan 'gevonden' worden dan is het meteen bekend wie de eigenaar is. Ook kun je hierover eventjes kontakt opnemen met de lokale dierenambulance(s). Als deze dan een melding krijgen dat je kat 'gevonden' is, dan kunnen naar lang de chip zien dat deze kat bij jou hoort en gewoon mag blijven lopen.

Voor hun eigen safety is een kattenren wel handig. Als ze klein zijn, wennen ze daar makkelijk aan. Toegevoegd na 27 minuten: Het kost wat, maar je ben voorgoed van het gezeur af.

Wat dacht je er van om je katten gewoon binnen te houden of geen katten te nemen. Het zijn HUISdieren of zwerfkatten. En zwerfkatten horen in het asiel en huisdieren horen in huis.

Ik denk dat het beter is dat de buurt jou moet stoppen om die jonge katjes 10 !!!! uur buiten te laten lopen. Jonge katjes zijn, wat je zelf al zegt, er speels. Het lijkt me daarom niet verantwoord om ze zo lang alleen buiten te laten.

ik vind dat je je katten gewoon op eigen terrein moet houden mensen met een hond laten hun hond ook niet in de tuin bij de buren trouwens als je een zandbak hebt en de buren een loslopende kat is de kans groot dat die kat je zandbak gebruikt als wc lekker fris als je kind in de zandbak gaat spelen dus houdt ze op eigen grond en anders bouw je een soort ren/voliere voor de katten zijn ze buiten maar kunnen niet weg

Je kunt dit stoppen door zelf te stoppen met het laten zwerven van je katten. Onbeheerd loslopende huisdieren lopen een grote kans om opgepakt te worden en naar het asiel te worden gebracht. Tip: Controleer je vraag voor het verzenden op typefouten.

zou het misschien ook een optie zijn om de katjes gewoon binnen te houden.Veel mensen willen geen katten in hun tuin en brengen ze daarom misschien wel weg. Onze dames (Main Coones) komen niet los buiten,maar kunnen vanuit huis in een kennel. Gaat perfect en nooit angst om je katjes kwijt te raken op wat voor manier dan ook

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100