Hoe stop je je buren van je katten naar het asiel te brengen?

Sinds enkele weken hebbenw e jonge kastjes, welke sinds 3 weken alleen buiten rond lopen. Overdag zijn ze 10 uur alleen buiten, en lopen dan dus ook buiten onze tuin, en inmiddels tot ruim 1 km van huis weg. Om 6 uur 's avonds zitten ze op de parkeerplaats op ons te wachten.

In deze 3 weken ben ik al 2 keer naar het asiel geweest, en 3 keer naar de hele omgeving geweest om onze katjes terug te halen. Elke keer was het zo dat iemand een katje van straat geplukt had en 'heel aardig' opgesloten had. In het kader van: Zulke jonge katten moeten wel weg gelopen zijn. Mara dat doen onze katjes dus niet. Hoe maak ik de buurt dit duidelijk?

Ik laat nu flyers drukken die we de buren binnen 40 huizen door de bus gooien. Maar dat lost natuurlijk het probleem niet op bij verdere buren.

Een bandje vind ik eng: De katjes klimmen graag, en duvelen vakaer wel dan niet uit de boom naar beneden..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn ook mensen die bewust katten naar een asiel brengen omdat ze er overlast van hebben. Daar wel eens over nagedacht ?

Leuke beestjes zeg! Ik denk toch dat een bandje met zon kokertje eraan de beste oplossing is. Mijn kat is gechipt, daar staan zijn en mijn gegevens is. Dit kost alleen wel wat natuurlijk.

Je heb speciaal kattenbandje met elastiek er in op die manier kunnen ze zich zelf niet ophangen. Je heb van die kokkertjes waar je een papiertje in kan doen met je adres of telefoonnummer, of je kan een penning bestellen bij ons kan dat bij de dierenwinkel. Succes er mee.

Als je die beetsjes niet uit je tuin laat heb je er geen last van. Waarom moeten die beesten de hele buurt door? Bij mij zitten er ook altijd maar weer katten in de tuin en zelfs in mijn huis!!!! Vorige week heeft er nog 1 in mijn gordijn zitten zeiken. Als je dieren hebt hou ze dan bij je en ga de buren er niet mee lastig vallen. Scheelt je steeds weer een rit naar het asiel. En wat moet je met een kat als hij alleen maar buiten is?

De katten chippen. Als ze dan 'gevonden' worden dan is het meteen bekend wie de eigenaar is. Ook kun je hierover eventjes kontakt opnemen met de lokale dierenambulance(s). Als deze dan een melding krijgen dat je kat 'gevonden' is, dan kunnen naar lang de chip zien dat deze kat bij jou hoort en gewoon mag blijven lopen.

zou het misschien ook een optie zijn om de katjes gewoon binnen te houden.Veel mensen willen geen katten in hun tuin en brengen ze daarom misschien wel weg. Onze dames (Main Coones) komen niet los buiten,maar kunnen vanuit huis in een kennel. Gaat perfect en nooit angst om je katjes kwijt te raken op wat voor manier dan ook

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100