wat kost het om een hond zijn gebit te laten reinigen?

mijn oppashondje (een maltezer van 6 jaar) heeft ernstige gebitsproblemen, er zitten tanden los, het tandvlees bloedt, er zijn tanden weg, hij heeft een paar rotte kiezen en zijn gebit zit onder met tandsteen.

Ik heb zijn bazin verteld dat ze met hem naar de dierenarts MOET, want kauwen gaat bijna niet meer en ik merk aan hem dat hij pijn heeft, en wie niet kan eten kan ook niet leven.

Zijn bazin zit in de bijstand en zegt dat ze er geen geld voor heeft, ik wil dus inventariseren wat zoiets ongeveer kost zodat ik haar(vooral haar hond) een beetje kan helpen, ik heb het zelf ook niet heel breed, maar die hond verdient dit niet.

heeft iemand enig idee wat de complete ingreep (ongeveer) zou kunnen kosten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

toen mijn hond moest geopereert worden aan zn rug (is een andere zaak) kon mijn eigen dierenarts dit niet omdat dit een zware en gespecialiseerde operatie was, en ook dit materiaal niet had.....stuurde ze me door naar een aantal collega's. Ik kon kiezen een prive dierenarts zoals zij of de unief waar leerlingen opleiding krijgen. Dus daar opereerd de professor je hond en zo zien de leerlingen hoe het moet en is ook goedkoper! Kijk daar eens?

Zo te lezen is het gebit er zo slecht aan toe dat het niet blijft bij reinigen. Ik denk dat de dierenarts zal voorstellen om alle tanden en kiezen te trekken. Het hondje zal dan de rest van zijn leven zacht voer moeten eten. Misschien heeft het beestje ook wel ontstoken tandwortels. Zielig hoor. Als dat baasje haar hond niet de juiste zorg kan bieden, moet ze hem weggeven aan iemand die dat wel kan. Eigenlijk is dit een vorm van dierenmishandeling.

bij mijn kat was het 80 euro (oud besje) de hond MOET geholpen worden omdat het ook nog eens gevaarlijk is voor zijn hart (vanwege de bacterien) kan ze het niet en geeft echt om de hond zal ze afstand moeten doen van de hond. overigens is het bij dierenartsen ook vaak te bespreken om in termijnen te betalen. als ze het niet kan betalen moet ze geen hond nemen, OF er afstand van doen. het dier heeft pijn en een slecht gebit is ook nog eens een hoog risico. zeg dat je anders de dierenbescherming vraag om advies hierin. ze zal het je niet in dank afnemen, en ze kiest zelf ook niet voor haar financiële situatie, maar hier kan de hond natuurlijk niets aan doen, en die zit toch maar mooi met het probleem.

Bel eens rond bij wat da's in de buurt en leg het verhaal uit zoals je het hier beschrijft. Wellicht zit er een vriendelijke da bij die even een blik op het gebit wilt werpen om een offerte te maken ? Succes ! Ik ben het met de antwoorden eens dat het een probleem is dat móet worden aangepakt in het belang van de algehele gezondheid van de hond.

bij mijn hond was dat vorig jaar,een kooiker van 14 jaar(een heel eigenwijze en alleen op bazinnetje gericht dus liet zich alleen maar onder narcose onderzoeken),leeft nu nog,onder narcose,schoonmaken van tandjes,5 kiesjes trekken,antibiotica voor er na. De kosten alles bij elkaar waren 95 euro,bij mijn eigen dierenarts. Toegevoegd na 6 minuten: Wil wel nog even toevoegen,dat omdat mijn oudje dus karakter-je heeft door zijn leeftijd(is ook half blind-doof-dement maar nog veel plezier in het leven) is het moeilijk tandenpoetsen,heb ik wel altijd gedaan. Ik heb nog een andere hond van 4 jaar die krijgt tanden gepoetst met kinderpasta. Geef nadat hij is geholpen een wat komkommer of een wortel of harde appel zonder schil,dan worden de tandjes ook eens wat schoner,zo'n kauwstaafje kan ook,maar die niet teveel zitten veel calorieen in.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100