Help mijn kat heeft rare aanvallen?

Sinds een half jaar heeft mijn kat rare plotselinge heftige aanvallen. Hij begon als een gek rondjes te rennen en pakte zijn staart dan...gevolg was dat hij zijn staart tot aan het bot open beet. Bij dierenarts geweest en op alles gecheckt: vlooien, teken, voeding, suiker, etc. Etc. Niks gevonden. Kerngezond maar wel overgewicht..9kg. Staart moest er deels vanaf. Vervolgens begon hij weer aan de geamputeerde staart te bijten en weer tot aan bot open(ondanks een kap die hij op had lukt het zijn staart te pakken). Weer naar dierenarts en de hele staart moest er af. Heel zielig maar hij is daar wel aan gewend. Dierenarts had het nog nooit mee gemaakt. Nu heeft hij helemaal geen staart meer maar toch heeft hij meerdere keren aanvallen waarbij hij heel wild en supersnel achter zijn staart wil gaan. Die heeft hij niet meer maar het is zo zielig om te zien. Het lijkt wel of hij denkt dat hij hele erge pijn of jeuk in zijn staart heeft. Elke aanval duurt maar max. 10 seconden maar het lijkt wel steeds frequenter te worden. Iemand enig idee? Kat is overigens een Britse korthaar, 10 jaar, verder een hele lieve rustige grote non-actieve kat.
Graag jullie reacties!!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb voor je zitten zoeken op diverse sites maar krijg niet echt een duidelijk antwoord. Misschien toch nog even aankaarten bij deskundige/dierenarts. Zijn huid is wel helemaal in orde? Want korstjes kunnen heel erg jeuken... Als dat het ook niet is....misschien een dierenpsycholoog. Ik ben daar niet zo van, maar als lichamelijk alles goed zit, is het misschien geestelijk.

Klinkt als iets neurotisch. Een tik in de hersenen. Je zou een homeopathisch kalmeringsmiddel kunnen geven zoals Bach bloesem. Als je googled kan je veel informatie vinden. succes

Wellicht een tumor in de hersenen of een psychische aandoening. Misschien kan de arts daarop testen of anders kalmerende medicijnen geven.

Het feit dat het blijft doorgaan terwijl de staart geamputeerd is, suggereert gerefereerde "pijn" of "jeuk". Als de kat nooit een ongeval had, zou het wel eens kunnen zijn dat hij een vorm van sensibele epilepsie heeft. Tijdens een aanval krijgt de kat prikkels thv de hersens die hem doen "voelen" dat bv. zijn staart heel erg pijn doet of jeukt. Dat de staart er niet meer is, maakt hier niet uit, want de hersenen geven wel dat signaal. De kat zou onder anti-epileptische medicatie kunnen gezet worden. Dat zou de kat een stuk beter doen voelen en de aanvallen doen verdwijnen. Misschien het proberen waard als de aanvallen geregeld terugkomen. Wellicht moet ook even gezien worden of de kat geen probleem heeft thv de hersenen (een cyste, een tumor, een abces, een parasiet,...) die deze zeer specifieke epileptische aanval uitlokt.

dat heet staartjagen, en valt onder de ocd's (dwangneurose). onbegrijpelijk dat de dierenarts kiest voor amputatie in plaats van jullie door te verwijzen naar een gedragstherapeut. neem ajb een gediplomeerde gedragstherapeut, bijvoorbeeld van tinley, in de arm. die kan het probleem bij de wortel aanpakken, eventueel met ondersteuning van medicatie (clomicalm).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100