kun je een nieuw mannetjes ratje bij twee andere mannetjes zetten, zonder dat ze gaan vechten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ik heb zelf ratten ik zou de kooi schoon maken beetje parfum erin spuiten nieuw hooi kooi anders inrichten en laat de nieuwe rat er alseerst in zitten voor een paar minuutjes en en doe dan de anderen 2 ratten erbij Veel succes

Ik zou ze niet zo maar bij elkaar zetten maar zet het nieuwe mannetje in een ander hokje naast de andere zo kunnen ze elkaar leren kennen. Na een paar dagen kun je proberen ze bij elkaar te zetten maar blijf er bij zodat je kunt ingrijpen als het fout gaat.

Ja dat kan wel maar is niet verstandig, zelfs met de 2 man ratten die je nu al bij elkaar hebt zitten gaat het op een gegeven moment echt fout en valt er zeker één dode. Ik was één van de eerste showratten kwekers in Nederland en spreek dus uit ervaring.Overigens moet je een koppel man/vrouw ook na de eerste koppeling scheiden tot na dat de jongen zijn groot geworden en pas weer bij elkaar zetten als er jongen gewenst zijn, mannen zowel als vrouwen dienen na de geslachtsrijpheid apart gezet worden want zowel mannen als vrouwen gaan vechten tot de dood erop volgt en tot er één over is.

Het kan wel allen je moet ze eerst op een neutrale plaats bij elkaar zetten . Zet eers de nieuwe man in het gebied en dan 1 voor 1 de andere 2.let wel zelf goed op bij het gedrag van de ratten.let vooral op het gedrag zoals hun eigen wassen, dat is een goed teken.als het niet goed gaat gaan ze meestal gelijk vechten. Het kan even duren voordat ze reageren , maar let wel ten alle tijden op. Gaat het goed zet ze toch savonds even appart in een kooi waar ze elkaar kunnen ruiken en zien . Probeer de volgende dag weer het zelfde op de neutrale plek en kijk of dit weer goed gaat . Zo ja kan je ze bij elkaar zetten . Maar blijf wel even opletten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100