ik heb opgemerkt dat mijn poesje altijd een natte snuit heeft hoe komt dat dat ze een natte snuit heeft en waarvoor dient dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat komt vooral door de productie van traanvocht. Het traanvocht houdt het oog vochtig en het vocht wordt via de neus afgevoerd. Toegevoegd na 53 seconden: Een licht vochtig neusje is gezond, een natte neus niet. Toegevoegd na 3 minuten: Ik dacht overigens dat katten met een vochtige neus beter ruiken, maar dat zal dan vooral vochtig in de neus moeten zijn. Als een poes een hele natte snuit heeft kan het zijn dat er veel traanvocht wordt aangemaakt. Als de kat echt snotterig is, dan kan dat net als bij mensen duiden op verkoudheid. Toegevoegd na 8 minuten: In het laatste geval moet je opletten of het slijm helder is of niet. Als het slijm donker is dan is de kat mogelijk wel ziek.

Het kan zijn dat ze buiten drinkt en haar snuit op die manier nat wordt.

Het kan helaas ook zijn dat ze niesziekte heeft, een veel voorkomende ziekte bij katten. Bij twijfel maar even naar de dierenarts.

de snuit van een kat is van kraakbeen en moet vochtig gehouden worden anders droogt het uit en kunnen er kloven en ontstekingen ontstaan, anders dan andere delen die bedekt zijn met huid en vacht.

het klopt dat je met een natte neus beter ruikt. neem de proef op de som en maak zelf met een vinger je neusgat een beetje nat. Je merkt duidelijk verschil. bij mensen gaat het om de receptoren aan de binnenkant van de neus, bij vele dieren zoals honden en katten lopen die receptoren door aan de buitenkant. vandaar dat hun neus ook aan de buitenkant nat is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100