Is er een aanlijn plicht voor honden in nederland?

Heb zelf in mijn woonwijk nooit iets gezien over een aanlijn plicht.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In geheel Nederland geldt een aanlijnplicht,de regels hiervan verschillen per gemeente.Je kunt die regels opvragen op de site van je gemeente of bij het gemeentehuis.

Volgens mij moet dat altijd, en overal. Weet het niet helemaal zeker.

Ja, er is een aanlijnplicht. Dit staat ook ter plekke aangegeven. Er staat ook echter waar er geen aanlijnplicht is. Dus even de borden in de gaten houden.

Over het algemeen mogen honden nergens in Nederland los lopen, behalve in daarvoor aangemerkte gebieden, dus inderdaad aanlijnen. Vaak wordt hier de hand mee gelicht, maar als niemand er werk van maakt gebeurt er niets.

AJB doen!! Mijn hond werd aangereden ik ''zie'' het nog...ik hoor het nog!!! Vreselijk schuld gevoelen jaren later!! Misschien kan je hond heel goed los lopen, net als mijn, maar je weet noit wat kan gebeuren! Harde rijden idioten bv...

Bronnen:
helaas mijn bron

Ja dit is verplicht men kan zelf een boete krijgen als de hond niet is aangelijnd in utrecht is dit 65 euro maar er zijn wel speciaal plekken in parken dit staan dan duidelijk aan gegeven waar men de hond los mag laten hier zit oom een hek om heen en zo als in afbeelding te zien waar me zoontje met onze hond speelt

Er is een aanlijnplicht in gemeentes, maar de rechtbank in Haarlem heeft in 2010 een uitspraak gedaan over het fysiek aanwezig zijn van een lijn. Dat hoeft dus niet. Zo lang als dat er controle over de hond is, in dit geval van de elektronische aanlijning, wordt aan voldaan aan de aanlijnplicht. De aanlijnplicht is dus niet landelijk, maar is op gemeentelijk niveau geregeld. Dat betekent dat gemeentes eigen regels daaromtrent kunnen maken, maar volgens mij geldt voor iedere gemeente dat binnen de bebouwde kom een hond aangelijnd moet zijn. Buiten de bebouwde kom hoeft het in principe niet.

dat wordt per gemeente in de apv geregeld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100