Ik heb 2 vogels (agapornissen) ze zijn soms leuk en soms best irritant en nu willen me vader en moeder ze weg doen & dat wil ik niet wat moet ik doen?

Ik wil dus niet dat ze weg gaan want ik ben aan ze gehecht en ik denk wrm neem je dan vogels?Ze schreeuwen ook heel erg en soms zijn ze heel irritant Maar mijn vader en moeder zouden er nog even over na denken toen ik zo van streek was( ik huilde ik ben soms best emotioneel )Nu voelt het alsof ik een keuze moet maken en dat wil ik niet maar ik ben de enige die ze eten geeft en water en dat vind ik nooit zo leuk en ik ga nu ook naar de middelbare en dan heb ik er al helemaal geen tijd voor denk ik. Maar ik wil ze niet kwijt. Is wegdoen of houden dan een optie

Toegevoegd na 4 minuten:
wil iemand antwoord geven ??? :(

Weet jij het antwoord?

/2500

kennelijk sta je tamelijk alleen in de verzorging van de vogels. ga een goed gesprek aan met je ouders. misschien is er een verzorg-oplossing te bedenken waar zowel jij als je ouders zich in kunnen vinden. verzorgen is ook aandacht geven, al is het nar een kwartier per dag. ik hoop dat jullie eruit komen. veel succes!

Ik heb zelf ook agapornissen.En ze kunnen behoorlijk schreeuwen idd.Ik moet zeggen dat het schreeuwen bij mij meevalt.Misschien kan het koppel niet goed met mekaar overweg.Of is er onvoldoende speelgoed in de kooi want ze vervelen zich erg snel.Je kan bijvoorbeeld een stuk karton geven of een schommel, een stuk van een jonge tak vinden ze ook erg leuk. Maar als je er zelf te weinig tijd voor hebt en je vader en moeder worden er echt gek van dan moet je toch gaan nadenken wat je wilt.Ze kunnen nl behoorlijk oud worden. Succes ermee !

Bronnen:
www.dwergpapegaaitjes.nl

Als je dieren bezit moet je er wel voor zorgen, zodra dit niet meer kan kun je overwegen ze naar een goed nieuw thuis te doen, alleen weet je dit natuurlijk nooit het blijft inschatten, tegen het schreeuwen helpt de kooi afdekken met een doek, in het donker zijn ze stiller

Agapornissen staan bekend om hun harde krijsgeluiden! Daar moet je tegen kunnen, of niet..... :-( Het is vrij "normaal", dat ze 2x per dag een schreeuwsessie hebben: meestal 's-morgens en 's-avonds.... dat hoort erbij. Je kunt papegaaien dat gedrag deels afleren, maar dat is makkelijker als je er 1 alleen hebt. Met een koppeltje is dat al veel moeilijker, omdat ze op elkaar gericht zijn en niet op de mens. Eten en water geven en op gezette tijden de kooi verschonen kan ook als je op de middelbare school zit hoor! Dat kost niet zo heel veel tijd, toch? Onderstaand een link met veel informatie wat je kunt doen om het schreeuwen minder te laten worden. Maar: deze info is gericht op een papegaai alleen. http://www.vogelproblemen.nl/Papegaai%20-%20Schreeuwen.htm Misschien is het een idee, om die site samen met je ouders te lezen en dan met elkaar te bespreken, of jullie de daar gegeven tips kunnen uitproberen, zodat de vogels kunnen blijven. Heel veel succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100