Kan je een kitten wassen met babyshampoo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Lijkt me wel verstandig, het prikt niet in de oogjes. & Kijk eens op http://www.kattenplaza.nl/ voor allerlei leuke weetjes over de kat!

waarom zou je een kitten willen wassen? als hij zo vies is dat hij wat hulp nodig heeft, zou ik eerder kiezen voor poetsen met een doekje met lauw water dan een volledige wasbeurt met shampoo die niet voor het kitten bedoeld is.

Nee. Je moet echt speciale shampoo kopen. Baby shampoo haalt vetten weg die de kat misschien juist weer wel nodig heeft. Je kan 'm beter afnemen met een vochtig doekje. Verder niet.

Een gezonde kat of kitten hoeft in principe niet gewassen te worden; ze houden zichzelf schoon. Is het door omstandigheden wel echt nodig, dan kan je het kitten wassen. Er zijn speciale dierenshampoos op de markt, maar je kan ook "mensenshampoo" gebruiken. Is het kitten niet vettig, gebruik dan bij voorkeur babyshampoo. Deze is minder sterk en minder ontvettend dan normale shampoo en prikt bovendien niet in de ogen. Hangt het kitten onder het vet (bv. door een vettige smurrie gerold) dan is normale shampoo wellicht efficiënter. Zorg er in elk geval voor de vacht heel goed uit te spoelen. Gebruik geen conditioner of 2-in-1-shampoos aangezien die een laagje achterlaten op de haren. Wanneer de kat de vacht likt, zal ze dus product binnenkrijgen. Bijkomende tips: - Lauwwarm water gebruiken (temperatuur voor kleine kindjes). - Het gezichtje niet wassen met shampoo, hooguit met proper water. - Goed drogen met een badhanddoek. Sommige katten houden zelfs van de haardroger (op koele stand en vanop een afstandje), andere zijn er doodsbang van. Let wel: mensenshampoo wast niet alleen de haren, maar ontvet ook de huid. In het geval van dieren betekent dit dat de beschermende laag verdwijnt en ze niet meer tegen weer en wind beschermd zijn met hun vacht. Het duurt enige tijd eer die beschermingslaag terug is. Tot die tijd hou je dan ook je kitten binnen. Wellicht is het voldoende ze twee weken na de wasbeurt binnen te houden. Succes !

ten eerste zou ik niet weten waarom je een kitten moet wassen (is ie vies dan lijkt een bezoekje aan de dierenarts me toch de eerste wandelgang) babyshampoo is voor mensen bedoeld omdat het afgestemd is op de PH van de mensenhuid. een kitten is nog steeds geen mens en nog wat gevoeliger dan een volwassen kat. wil je (om welke reden dan ook) je kitten wassen neem dan een shampoo die hiervoor geschikt is. dierenartsen hebben tegenwoordig een telefoon. je kan een nummer draaien en vragen stellen aan ze. ze hebben van allerlei middeltjes in de schappen staan, en ook vast wel een shampoo die geschikt is om kittens te wassen. het mooie van alles is: je kan de shampoo kopen bij de dierenarts. (tá'táá!!!)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100