Ik wil mijn cavia iets aanleren maar hij achtervolgd niets. Ook geen eten, ik heb al veel geprobeerd. is er iets anders wat ze achterna gaan ? uitleg:

Iets anders dat hij achtervolgd in plaats van eten. ?
mijn konijn volgt een handdoek.

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien moet je het tóch proberen met iets wat hij echt heeeel lekker vindt als hij een poosje niks heeft gegeten. Als hij net z'n buikje vol heeft, dan is het logisch dat hij geen interesse heeft in een lekker hapje.

Cavia's zijn niet in staat om dingen te leren. Deze dieren zijn moeilijk te trainen.

het probleem met cavia`s is dat eigenlijk niet in staat zijn tot iets wat wij als menselijk contact bestempelen.natuurlijk kunnen cavia`s wel iets leren,ze leren van soortgenoten. flink gestoorde dieren doen wel allerlei dingen die wij mensen leuk vinden,dingen die ze van nature niet doen. dus als je m isoleert van soortgenoten zul e m wel wat zinloze dingen laten doen.veel plezier, ook voor de cavia. Toegevoegd na 1 minuut: tussen dingen en laten,komt nog het woord kunnen.

Probeer het eens met een vrouwtje, als jouw cavia een mannetje is. In andere dingen zijn ze niet zo geïnteresseerd.

Een cavia is wel in staat om bepaalde dingen te leren hoor :) Het hangt er gewoon van af wàt je hem wil leren? Misschien kan je hier wat meer uitleg bij geven? Ik had bijvoorbeeld ooit een cavia die de hele dag lekker in de tuin liep, totdat het donker werd, toen kwam hij binnen langs het kattenluikje, kroop een 2 meter lang trapje omhoog om in z'n hok (bij z'n voedsel en veilige slaapplaats) te geraken. Dit is zo langzaam aan gegaan: cavia in de tuin laten, 's avonds elke keer terug roepen met eten en een typisch geluidje, cavia begeleiden (hoe ie op het trapje moest) etc. De cavia die ik nu heb, heeft geleerd om nooit een plasje te doen terwijl ie bij mij zit. Hij laat het me merken door met z'n achterpootjes te trappelen als hij moet "gaan". Dan zet ik 'm meteen in z'n hok en daadwerkelijk, elke keer volgt er dan een plasje. Je kan dus eigenlijk stellen dat mijn cavia zindelijk is ;) In elk geval, wat je 'm ook wil leren, bedenk eerst even of het niet té moeilijk is én besef ook dat er heel veel tijd in kruipt, wil je dat het lukt , succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100