Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Mogen woestijnratjes rozijnen hebben?

Is er ergens ook een lijst van wat ze allemaal mogen eten?
Alvast bedankt.

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
1.5K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Een gerbil eet voornamelijk plantaardig voer. Knaagdierenvoer (geen konijnenvoer) is een goede basis. Dit moet worden aangevuld met fruit en groente, hooi, hardgekookt ei, hondenbrokken of hondendiner. Geliefde hapjes zijn rozijnen, zonnebloem- en meloenpitten. Opgroeiende jongen eten ook graag kanarie-opfokvoer. Geef gerbils altijd een drinkflesje vers water. Gerbils drinken weinig en gaan zuinig met water om, maar ze moeten wel altijd over vers water beschikken.

Ja, woestijnratjes eten dus graag rozijnen!

Hier staat nog meer informatie over wat ze allemaal kunnen eten: http://www.diereninfo.be/bestanden/gerbils/Voeding/28/305
(Lees meer...)
Amadea
12 jaar geleden
Ja, gerbils mogen rozijnen hebben. Maar in rozijnen zit ontzettend veel suikers, hier kunnen ze diarree van krijgen als ze teveel ervan krijgen en op den duur worden ze ook gewoon te dik net als mensen die teveel suikers eten. Maar gewoon als snoepje zullen ze ze zeker waarderen en dan kan het niet veel kwaad.

Veel informatie over gerbilvoer kun je vinden op de (Engelstalige) site http://www.egerbil.com/diet.html
Als je Duits een beetje goed is zou je eens naar http://www.rennmaus.de/ kunnen gaan, de informatie op die site is zeer uitgebreid.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding