Kan je ook paracetamol aan een hond geven als hij/zij pijn heeft?

ze is in een konijnen hol gestapt en heeft haar pootje verzwikt ze is 11.5 jaar

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nu zou ik voor een verzwikt pootje niet direct een pijnstillertje geven. Een nat verbandje een een dagje rust zou beter zijn. Laat het bij de dierenarts op professionele manier verbinden zodat het niet te strak zit. Een paracetamol kan giftig zijn maar enkel bij een te grote dosis, maar ja, dat is bij ons mensen ook zo. Hier een site waar je op kan lezen hoeveel mg je per gewicht kan geven om geen overdosis te geven. Je hebt ook speciaal voor dieren pijnstillers, maar alleen de prijs is duurder, altijd een voordeel voor de dierenarts maar niet leuk voor je portemonnee, het zijn geldwolven die artsen. http://www.devrolijkeviervoeters.org/wetenswaardigheden21.htmaspirine

Nee dat moet je nooit doen! Dat is gevaarlijk.

Paracetamol is een veelgebruikte pijnstiller bij mensen. Het is bij mensen een veilig middel, maar kan bij honden tot vergiftiging leiden. Het is daarom nooit verstandig om als pijnstiller bij honden een paracetamol te geven! Ga naar de dierenarts met je hond.

Bronnen:
http://www.dierenkliniekdehaardstede.nl/dk...

Paracetamol is een veelgebruikte pijnstiller bij mensen. Het is bij mensen een veilig middel, maar kan bij honden tot vergiftiging leiden. Het is daarom nooit verstandig om als pijnstiller bij honden een paracetamol te geven!

Nee, want het is natuurlijk gemaakt voor mensen. Andersom mensen mogen ook NOOIT medicijnen voor dieren nemen, omdat voor dieren is gemaakt. Het is in dit geval een pijnstiller voor mensen, maar gif voor dieren en andersom, als het een pijnstiller voor dieren is, is het meestal ook gif voor mensen

Wij gaven onze rottweier x mastino met oud en nieuw atijd 2 x over 1/2 paracetamol om rustig te blijven, ook de hond van onze buren hebben we wel eens een paracetamol gegeven toen deze zich niet lekker voelde overgeven en diaree. Beide honden zijn nog springlevend en hebben geen rare mankementen gehad. Bij een kleinere soort hond weet ik niet wat er gebeurt, maar bij grote honden zoals rottweiler en mastino's kan dit echt geen kwaad, deze honden zijn zwaarder dan een gemiddelt kind die ook 1/2 paracetamol per x mogen.

de meningen zijn verdeeld, ik zou gewoon even met de dierenarts bellen. ze kunnen telefonisch heus goede raad geven, de assistent weet meestal ook wel wat je kunt doen bij zoiets. dan kun je het even aankijken thuis en als het echt niet gaat dan zou ik toch even de dierenarts laten kijken.

Nee, en zo'n ouwetje al helemaal niet, als je hond jonger was, had je ( evt.)'n kwart sinasprilletje kunnen geven, maar zelfs dat is niet aan te bevelen, heb het ooit gedaan toen mijn hond kiespijn had. In jouw geval kun je beter naar de D.arts gaan, misschien is er wel wat gescheurd of gebroken, en anders kan hij je in elk geval adviseren welke pijnstiller geschikt is voor jouw hondje, sterkte!

Ga even met de hond langs de dierenarts als het inmiddels niet beter gaat. Indien nodig kan hij metacam geven als pijnstiller.

Nooit doen, kan hij zelfs dood aan gaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100