Ik heb thuis 4 kuikentjes, het laatste is heel zwak en onze kip past er niet op. Wat moet ik doen?

Het laatste kuikentje is vandaag pas geboren maar onze kip blijft er niet meer opzitten. Omdat het nog niet kan stappen is de kip er al perongeluk opgetrapt, we hebben het nu bij e moeder weggehaald, maar wat moet ik er nu mee doen ?

Toegevoegd na 1 uur:
het gaat ondertussen weer goed met het kuikentje bedankt voor jullie tips.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

houd het beestje warm, dmv een warmtelamp of kruik. geef het voorzichtig wat suikerwater als opppeppertje, dmv spuitje of pipetje. meer kan je eigenlijk niet doen, hopelijk knapt hij op.

Ik zou het nog even aankijken en als het niet binnen een paar uur zelf opknapt zou ik het beestje uit zijn lijden verlossen. Het klinkt niet zo leuk maar in de natuur had hij het ook niet gered.

Dit klinkt heel hard, maar het is niet voor niets dat de moeder niet naar het kuikentje omkijkt, er zal iets mis zijn met het kuikentje. En het is maar de vraag of de kip er perongeluk op getrapt heeft. Zo is de natuur, de moeder zal niet zorgen voor het kuikentje wat geen overlevingskansen heeft, dat voelt ze feilloos aan. Wat je het kuikentje te eten kan geven is erg afhankelijk van zijn/haar leeftijd.

Rieneke geeft al het antwoord wat je kan doen, daar kan ik mij alleen maar bij aansluiten. De kip heeft al begrepen dat zij beter voor de andere drie kuikens kan zorgen, zij heeft al ingezien dat het vierde kuikentje weinig kans maakt. Bedenk dat dit de natuur is, hoe hard het ook klinkt. Misschien kun je met veel zorg het kuikentje nog even in leven houden en misschien, hopelijk voor jou, nog wel veel langer. Sterkte en beterschap voor het kuikentje.

Frommel het kuikentje gewoon weer onder de kloek en herhaal dat indien nodig, want ze gaat toch vaak genoeg op haar kuikens zitten om ze warm te houden en anderszins te beschermen. Ik heb meerdere malen meegemaakt dat dit prima werkte bij kuikens die buiten het nest verzeild waren geraakt en meestal pakte dat prima uit. Bij jou dus ook maar soms moet je op die manier de natuur een handje helpen.

Een kippenjong kan wel eens wat later uit het ei komen dan de meeste broertjes en zusjes. Dat kan dan het enige nadeel zijn dat het dier heeft. Het is logisch dat het dan zwakker is dan de anderen. Geef het een kans en je zult in korte tijd kunnen zien of er meer aan de hand was of dat deze gewoon wat later was. Succes met je nieuwe gezin :-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100