Welk écht vers voer is goed voor een kat?

Dus niet uit blik of pak, maar dan bedoel ik bv. orgaanvlees ofzo. Moet je dat koken? En hoeveel geef je dan? Wil mijn kat af en toe verwennen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

mijn katten krijgen dagelijks, naast hun brokjes, vers voer. ik geef alles rauw, behalve de koolvis, daar laat ik even de kook over gaan omdat ze dat lekkerder vinden. ik geef afwisselend: koolvis, sardienen, soepvlees, kipfilet, eendagskuiken, muizen, kippennekjes, kippenlevertjes (niet te vaak), kippen hartjes en maagjes, en gemalen kipkarkas. de katten varen er wel bij, hun gebit is schoon, en hun vachtje glanst. bedenk wel dat katten die alleen brokken gewend zijn, soms echt moeten wennen aan het eten van echt vlees.

Wees gerust en bespaar je de kosten. Je kat komt wel aan zijn "vers" voer. (Als ie los loopt.) Engelse onderzoekers hebben in 2005 met medewerking van de eigenaren het jachtgedrag van 618 huiskatten tussen 1 april en 31 augustus in beeld gebracht. Omgerekend naar de naar schatting 9 miljoen katten die het land rijk is, betekent dit dat er in vijf maanden tijd 92 miljoen prooien mee naar huis zijn gebracht: 57 miljoen muizen en vleermuizen, 27 miljoen zangvogels en vijf miljoen reptielen en amfibieën. En dan te weten dat lang niet alle prooien bij het baasje op de deurmat worden gelegd. Hoeveel worden er onderweg opgegeten of blijven er in het veld achter?

Bronnen:
http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.ph...

Ik geef mijn katten carnibest. Dat is rauwvlees dat uit de vriezer komt, het is overwegend kippen- en rundvlees. En af en toe een vers visje of kippennekje ofzo. Staartjes van de haring zijn ze ook verzot op, weet niet of dat echt goed is aangezien het gepekeld is. Je hoeft het in principe niet te koken, katten eten in de natuur ook rauw vlees. Als je het kookt dan doe je het meer voor jezelf volgens mij.

Smuldier! Gewoon bij de c1000 in de vriezer te krijgen, 400gram voor 0,50 euro :D Vooral kip vinden ze erg lekker.

Staart van een haring :) ( wel eerst ff afspoelen boven de kraan dan is het mss minder zout)

Geef mijn kat ook regelmatig iets van vers voer. Dit afwisselend gekookt als rauw, maar bedenk wel dat een kat ook zijn eigen smaak heeft en echt niet alles eet. Zelfs dingen waarvan jij denkt dat het nog goed is laten ze staan, omdat katten echt een goede neus hebben, hebben ze vaak hun keuze al snel gemaakt en draaien zich om van de etensbak. Onderstaande bron is erg leuk om door te lezen en je krijgt veel goede ideeën en tips.

Bronnen:
http://www.barfplaats.nl/forum/index.php?t...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100