Moet je in een goudvissenkom met 3 vissen, extra zuurstof toevoeren?

We hebben de goudvissen van de buren te logeren en nou vind ik een ronde kom voor 3 flinke goudvissen al zielig, maar er zit ook geen pompje bij om extra zuurstof aan het water toe te voegen. Wel zit er een waterplantje in het water.

Moet er met een bruissteentje extra lucht worden toegevoerd, of is dat voor goudvissen niet nodig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als de viskom op een lichte plaats staat dan zal het plantje voor zuurstof zorgen. Zet de kom echter liever niet in de volle zon, dan zou de warmte van het water te hoog op kunnen lopen. Toegevoegd na 9 minuten: Je zou een luchtpomp met bruissteentje kunnen kopen, de belletjes zorgen voornamelijk voor de afvoer van CO2 door de wervelingen, zuurstof wordt niet heel erg effectief in water opgenomen. Alle beetjes helpen natuurlijk maar bij de buren redden ze het toch ook zonder een pompje. Waarom zou je voor een logeerperiode alle extra kosten en moeite doen? Het is overigens voor goudvissen een saaie bedoening in een krappe kom, een iets groter aquarium met diverse planten, stenen en andere objecten zullen ze vast leuker vinden, al heb ik ze dat nooit kunnen vragen :-)

Eigenlijk zijn kommen helemaal niet geschikt om vissen in te houden. Een kom is eigenlijk veel te klein en heeft een relatief klein wateroppervlak t.o.v. de inhoud. (minder zuurstof in het water). Een bruissteen kan zeker geen kwaad. Zeker als de temperatuur een keer oploopt (warm water kan maar heel weinig zuurstof bevatten). Natuurlijk zou een echt aquarium veel beter zijn. Die zijn ook veel groter.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100