Help!!!! Kat in de wasmachine.... Geen grapje!!! Nu helemaal overstuur. Hoe krijg ik haar weer rustig?

Net vreselijk geschrokken. Mijn bijna twee jaar oude Brinta (poes) zat in de wasmachine. gelukkig kreeg ik het door voordat het apparaat begon te draaien en kon ik mijn (natte) katje er snel uithalen. Ze is nu volledig over haar toeren en ligt onder de kast te miauwen en blaast als ik in haar buurt kom. Zo zielig!
Iemand suggesties hoe ik haar weer een beetje kan kalmeren?
Zelf zal ik ook nog maar een kopje thee gaan nemen... PFFFF

Toegevoegd na 8 uur:
even een follow up....
Brinta heeft net weer wat gegeten en miauwt en blaast ook niet meer. Wel kruipt ze nog steeds onder de kast. Het zal allemaal dus wel weer goed komen.

En hoe het nu heeft kunnen gebeuren....
Tja normaliter doe ik mijn wasmachine vol, deur dicht en dan aan. Dan past er ook geen kat meer in. Nu wilde ik deze keer alleen twee wollen truitjes op een wolprogramma draaien. Het tweede truitje lag nog in de slaapkamer en ben het toen gaan halen. Wasmachine stond dus nog open. Waarschijnlijk is Brinta er toen in gekropen en omdat ik van plan was direct hierna naar bed te gaan had ik alle lichten al uit en (belangrijk) mijn bril NIET op. Ik heb haar gewoon niet gezien. Gelukkig blijf ik altijd even wachten totdat de machine volloopt (hij wil wel eens weigeren) En toen zag ik haar opeens.....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Goed zeg dat je er op tijd bij was! Ik heb ook van die monsters, laat haar maar gewoon even links liggen, (ook al zou je het liefst haar helemaal verwennen), geen aandacht of prikkels geven. Jij eerst weer rustig worden en Brinta komt vanzelf weer naar jou toe. Zij is nu bang dat jij haar kwaad wil doen. Komt ze vanzelf wel achter dat dat niet zo is. Ze zal je misschien een paar dagen met de nek aankijken, maarja...katten hè? :-)

Gewoon even bij laten komen en verder niet te veel aan doen, komt vanzelf weer in orde. Nadat ik mijn kat met veel moeite anti-vlooienspul heb gegeven blaast en tiert ze ook even, maar dat gaat vanzelf weer voorbij.

Ik zou helemaal niks doen en haar helemaal met rust laten, ze komt denk ik vanzelf wel naar je toe als ze er aan toe is. Sterkte

Jeetje wat een gedoe zeg en ik kan mij voorstellen dat de kat even niks van jou wil weten.Misschien kan je even naar de dierenarts bellen zij hebben vast een spoed nummer daar even naar toe bellen zij kunnen je tips geven misschien moet ze wel even iets kalmerends hebben.Succes, geef haar iets wat ze erg lekker vindt.

Geef je kat ook een kopje thee om bij te komen. Nee, nu even zonder dollen, het beestje is zich half dood geschrokken van dat stijgende water waaruit zij niet weg kon. Ze komt vanzelf wel weer tot rust. Leid haar een beetje af van de schrik met een lekker hapje. Gewoon op een bordje naar haar toe duwen. Even wachten met haar te pakken.

Vraag me in eerste instantie af "hoe" je kat erin kon komen?Ik zou inderdaad even de dierenarts vragen om iets om te ontspannen. (kun je met oud jaar ook halen) Hem lokken met een beetje slagroom en daar pilletje in doen. Daarna veel op schoot en knuffelen. Verder zou ik een tijdje opletten of ze haar behoefte wel op de bak gaat doen, heb namelijk zelf ervaring dat ook een kat last kan hebben van claustrofobie

Je kat tot rust laten komen. In het vervolg de wasmachine sluiten voordat je hem aanzet. Je moet zorgen dat je rust uitstraalt. Dat werkt ook bij de kat.

Komt wel goed, poesje is nu alleen maar bang. Leg wat te eten neer, ze komt vanzelf wel weer naar je toe. Sterkte! PS altijd dus je wasmachine leeg hebben en controleren voor je m aanzet!

Geen pilletjes of zoiets geven.Dat zijn chemische stoffen. Het komt allemaal weer in orde. Daar is even tijd voor nodig .Als ik jouw tekst lees ,ben je heeeel lief voor de poes. Dat zal zeker ook helpen om weer snel over de schok te komen .

lok het beestje naar je toe met iets lekkers als ze het dan op eet leg dan je hand op de grond. ze gaat dan ruiken als het goed is herkend ze je geur en gaat ze spinnen ze komt dan weer op je af. dit gaat in de eerste keer niet altijd goed en wees ook niet bang als ze weer weg springt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100