mijn katten, acceptereren opeens andere katten in huis, leeftijd??

Hallo,
ik woon al tig jaar op de zelfde plek, heb al minstens 7 jaar katten, waarvan drie mannetjes.
Normaal, als er andere katten in de tuin komen, jagen mijn katten ze weg, of gaan in ieder geval vechten/blazen.
Nu sinds kort, zijn er twee katjes, het zijn mannetjes, die bijna altijd samen zijn, in de buurt gekomen(moet wel pas zijn, ik heb ze nooit eerder gezien en ze zijn van twee los van elkaar staande eigenaren), en ze komen in mijn tuin maar nog raarder, mijn katten accepteren ze allebij! ze komen in huis, een springt zelfs gewoon door een openstaand bovenlicht, als de deur dicht zit!
t gaat ze vooral om het eten, van mijn katten, ik vind t wel gezellig , maar tis gewoon niet de bedoeling dat ze mijn huis gaan gebruiken als het hunne.
Nu mijn vraag.... hoe kan het, dat mijn katten, deze twee katten gewoon toelaten? zou het aan de katten liggen, of aan de leeftijd van mijn katten?? ik vind het zo raar namelijk, ze zitten gewoon naast die andere katten te eten uit de zelfde bak!
vast dank , ik snap er niets van !

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

naaarmate katten de seniorenleeftijd naderen, kunnen ze idd wat meer relaxed worden, hoe pittig ze vroeger ook waren. ook is het niet ongewoon dat katten vriendschappen sluiten, die zeer nauw kunnen zijn. mogelijk heeft een van je katten de vriendschap opgestart, en zijn je andere katten daarin mee gegaan. katten kunnen zich nogal optrekken aan elkaar. nu ga ik er even van uit, dat het niet zo is dat jouw katten niet durven vechten, maar dat er een ontspannen lichaamstaal te zien valt.

Misschien hebben ze gevochten en hebben jullie katten verloren zodatze ze wel moeten accepteren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100