kunnen gewone tuinslakken als huisdier?

Mijn zoontje heeft een slak uit de tuin tot huisdier gemaakt. 'Pipi' heeft een mini terrarium en appel gekregen...Ik heb 'm nu maar even buiten gelaten en vraag me af of z'on beestje wel binnen kan leven...

Weet jij het antwoord?

/2500

ik denk dat dat prima kan, met een beetje goede zorg. kleed het terrariumpje een beetje aan met dingen waar hij onder kan kruipen, zoals bijvoorbeeld een uigeperste sinaasappelschil. zet het beestje niet in de volle zon, en zet er regelmatig de plantenspuit op. de boel vochtig houden is van belang. geef naast appel ook groenvoer zoals andijvie of sla. veel plezier met je nieuwe huisdier! :)

Ja, dat kan, alleen weet ik niet hoe gelukkig de slak ervan wordt. Bij mij op de Pabo hadden ze een grote bak met slakken die je kon lenen om lessen mee te geven.

Grappig die GV, nooit gedacht dat ik nog eens iets over slakken zo gaan zoeken/willen weten. Zo te lezen kan hij er wel n paar jaar plezier van hebben De poelslak eet vooral half vergane delen van planten, zwammen en algen. Levende en verse, groene planten eten de meeste slakken niet. Maar ze eten soms wel bloemen en vruchten van een plant en delen van planten met reservevoedsel, zoals de aardappel, wortel en de biet. Er zijn geen slakken die maar één plant kunnen eten. En ze kunnen worden gekweekt op uiteenlopende voedselbronnen zoals: sla, pap, granen. Naaktslakken worden aangetrokken door bier, waar ze dan wel aan sterven. Ze kunnen als een van de weinige planteneters cellulose verteren, ze eten dus ook papier en karton en etiketten van levensmiddelen, maar ze krijgen er geen energie van of andere dingen die nodig zijn om te leven.

Bronnen:
http://www.scholieren.com/werkstukken/10776

Dit gaat wel maar zover als ik weet heb jewel kans dat je er in korte tijd heel veel slakjes bijkrijgt. Een slak is volgens mij tweeslachtig waardoor hij heel snel voor nageslacht kan zorgen.

Als hij het voorzichtig doet ,kan hij ook af en toe wel weer eens buiten . Je kan dan vaststellen of hij het fijn vindt als hij je zoontje weer "waarneemt" .Zelf heb ik ervaren dat spinnen, o.l.h.beestjes , en andere kleine dieren bang zijn als ik ze red uit het water , maar als ik naar 'n plek of plant loop om hem daar neer te zetten ,willen ze niet meer van mijn vingers af . De slakken blijven opgerold liggen op de nieuwe plek .Ik heb echter nooit gekeken hoe lang .

ja, dat kan erg goed en is ook leuk en leerzaam. Zorg er wel voor dat er ook aarde in de bak is, want slakken verstoppen zich graag. Geef hem niet alleen appel te eten, dat vinden ze meestal niet zo lekker. wel sla, courgette e.d. Op www.hannyreneman.nl staat onder het hoofdstuk 'slakken' veel info over slakken als huisdier

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100